Sosyal medyada Kürtçe öğretmen atanması için kampanya

Haber Merkezi – DİERG öncülüğünde başlatılan Kürtçe öğretmen atanmasına ilişkin #Kurdceye200EkAtama kampanyası büyük ilgi gördü. Kampanyaya sosyal medya üzerinden destek her geçen gün büyüyor. 

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığının, 20 bin öğretmen atamasında Kürtçe için sadece 3 kontenjan ayırmasına tepkiler büyüyor. Twitter üzerinden #Kurdceye200EkAtama hashtagı ile başlatılan kampanya TT oldu. Birçok parti ve tanınmış sima kampanyaya destek oldu.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı. MEB’in sitesinde yer alan duyuruda, kontenjan tablosunda Kürtçe’nin Kurmanci lehçesine 2, Zazaki lehçesine ise 1 kontenjan ayrıldığı görüldü.

Sadece 3 Kürtçe öğretmenin atanmasına tepki gösteren Kürtler, sosyal medyada #Kurdceye200EkAtama hashtagı ile başlatılan kampanya kısa sürede TT oldu.

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), öncülüğünde başlatılan kampanya kısa sürede büyük ilgi gördü.

Kampanyaya Hez Kurd, Kürt Öğretmenler İnisiyatifi, Kürt Öğretmenler Platformu,  HAK-PAR, çok sayıda gazeteci, tarihçi, siyasetçi destek verdi.