Tuncel: O subay olmasaydı 34 Kürt…

09-07-2016
Rûdaw
Etiketler DBP Sebahat Tuncel Diyarbakır Lice PKK Subay
A+ A-

Haber Merkezi - DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyon sırasında gözaltına alınan 34 kişinin özel bir birim tarafından öldürülmek istendiğini, ancak bir subayın buna engel olduğunu söyledi.

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır'da partisinin PM toplantısında, Lice ilçesinden güvenlik güçlerinin PKK'ye yönelik düzenlediği operasyonla ilgili açıklamalar yaptı.

 

Tuncel, Lice'nin bombalandığını, ormanların yakıldığını, insanların yaşam alanlarının tahrip edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Lice'yi bombaladılar. Ormanları yaktılar. İnsanların yaşam alanlarını tahrip ettiler. 34 köylü gözaltına alınmıştı. 34 köylüyü asker gözaltına alıyor. Bir birim geliyor. Sakallı, kollarında Arapça yazısı olan bir ekip benzin getirtip köylüleri yakmaya çalışıyor. 'Yakacağız' diyor. Oradaki askeri subay izin verse belki de yakacalar.”

 

Tuncel, “Belki orada o subay müdahale etmezse şu an 34 insanda diri diri yanmış olacak. Sadak diye bir örgütten bahsediyorlar” dedi.

 

DBP Eşbaşkanı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın kendisine bağlı özel bir birim oluşturduğunu biliyoruz, bunlar ona mı bağlı bilmiyoruz. Efkan Ala'ya mı bağlı bilmiyoruz. Çıkıp açıklama yapmak zorundalar" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli