Akşener Kanal İstanbul yatırımcılarına seslendi: Boşuna heveslenmeyin devran dönüyor

09-06-2021
Rûdaw
Etiketler İyi Parti Meral Akşener Kanal İstanbul
A+ A-

Haber Merkezi - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce yaptığı gezilerde esnafın yakındığı konulara dikkati çekti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek “Zor şartlarda devletlerini yanlarında görmek istiyorlar ama seslerini duyan yok. Bu insanları daha ne kadar duymazlıktan geleceksin?” diye sordu.

Akşener, partisinin Meclis grup toplantısındaki konuşmasının önemli bir kısmını esnaf ve çiftçilerin durumuna ayırdı.

Bu kesimlerin “perişan” olduğunu ifade eden Akşener Karabük ve Niğde ziyaretlerini anımsattı. Akşener, ziyareti sırasında bir esnafın açtığı pankartı göstererek, "Sayın Erdoğan, sen kafanı kuma gömmekte ısrar etsen de bu dertlerin hepsi gerçek. Notlarımızı alıyoruz, çözümleri için çalışıyoruz. Allah'ın izniyle ilk sandıkta seni gönderip hepsiyle ilgileneceğiz. Ama bu sırada sen sarayında sefa sürerken milletimizin feryadı her geçen gün artıyor. Hangi ile, hangi ilçeye gitsem vatandaş dertli. Zor şartlarda devletlerini yanlarında görmek istiyorlar ama seslerini duyan yok. Bu insanları daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Daha kaç iş yerinin kepenk kapatmasını bekleyeceksin? Milletimizin çilesine daha ne kadar seyirci kalacaksın? Yazıktır, günahtır." değerlendirmesinde bulundu.

“Kanal İstanbul düpedüz bir soygun planıdır”

Kanal İstanbul Projesini de eleştiren Akşener şöyle devam etti: "Bilimin tüm uyarılarına, ekonomistlerin ikazlarına rağmen, İstanbullu açıkça 'istemiyorum' diyorken kime ne söz verdilerse ısrarla ve inatla 'yapacağız' dedikleri o ucube kanalı yapmalarına, Marmara'yı ölüme mahkum etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu proje, İstanbul'a yeni bir ihanettir. Bu proje, milletimizin kutlu iradesine yapılan bir saygısızlıktır. Bu proje, haddizatında bir proje değil, düpedüz bir soygun planıdır. 

Buradan, o ranta göz diken, bu soyguna ortak olmaya heveslenen yerli ve yabancı her kim varsa onlara seslenmek istiyorum: Boşuna heveslenmeyin, boşuna avuçlarınızı ovuşturmayın, bu devran dönüyor. İlk seçimde bu iktidar gidiyor, bu saray sefası bitiyor. Şimdiden uyarıyorum; o kutlu gün geldiğinde, milletimiz yetkiyi verdiğinde, bir kuruş bile alamazsınız. Sayın Erdoğan ve AK Parti iktidarına güvenip de sakın ola bu hukuksuzluğa, sakın ola bu vicdansızlığa ortak olmayın. Sonra çok üzülürsünüz. Demedi demeyin."

"Türkiye'nin öncelikli sorunu partili cumhurbaşkanlığı sistemidir"

Meral Akşener, Türkiye'nin öncelikli sorununun "partili cumhurbaşkanlığı sistemi" olduğunu, bu sistemin yapısı ve işleyişi itibarıyla akıldan yoksun olduğunu belirtti.

Akıldan, bilimden, liyakatten yana olduklarını dile getiren Akşener, "O yüzden 'tek adam' değil, 'ortak akıl' diyoruz. 'Ben ne dersem o olur' değil, 'Türkiye milletin evinde, milletimizle birlikte yönetilir' diyoruz. Milletin kürsüsünde, sözü milletimize bırakıyoruz. Emekçilerimize, çiftçilerimize, esnaflarımıza kulak veriyoruz. Kadınların, gençlerimizin, işsizlerimizin dertlerini dinliyoruz. İşte bu ortak aklın adına da iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz." dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli