Çavuşoğlu, Erdoğan’ın alacağı oy oranını açıkladı

09-05-2023
Etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Seçim2023 Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda yüzde 52-53 ile kazanacağı tahmininde bulundu.

Çavuşoğlu, CNN Türk'te katıldığı programda gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanacağını tahmin eden Çavuşoğlu, oy oranının da yüzde 52-53 olacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu, bazı ülkelerdeki seçim noktalarına yönelik provokasyonlardan “PKK destekçilerini” sorumlu tutarak güvenlik önlemlerini artırdıklarını belirtti.

Suriye konulu dörtlü toplantı

Moskova’da 10 Mayıs’ta Türkiye, Rusya, İran ile Suriye arasında Dışişleri Bakanları seviyesinde yapılacak dörtlü zirveye değinen Çavuşoğlu, bu görüşmenin Suriye odaklı olacağını ve Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin güvenli şekilde ülkelerine dönmesi, bunun için gerekli zeminin hazırlanması gibi konuların ele alınacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin güvenli bir şekilde döndürülmesi gerektiğini, bunun için çalıştıklarını ifade etti.

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin terörden temizlediği bölgelere 550 bin Suriyeli mültecinin döndüğünü hatırlatan Çavuşoğlu, geri kalan mültecilerin geri gönderilmesi için Esed rejiminin yanı sıra Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ile işbirliği yapılması gerektiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, imkanlar sağlandıkça bir plan çerçevesinde Suriyeli mültecileri insani şekilde peyderpey döndürülmesi gerektiğini belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Başar Esad’ın daha önce Suriyelilerin geri dönmesi için af çıkardığını anımsatan ancak bu dönüş sürecinin BM ile birlikte ve şeffaf şekilde yapılması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Rejim genel anlamda Suriyelilerin dönmesini istiyor ama Suriyelilerin şu anda dönmesi için can güvenliği artı ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmayacağı... Şu anda yönetim çok fazla karşılayamıyor“ değerlendirmesinde bulundu.

Yabancı basına tepki

Çavuşoğlu, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili yabancı basında yer alan haberleri "aptalca" ve "akılsızca" olarak nitelendirerek, "Türk milletini tanısalar bu tür başlıkların, bu yönlendirmelerin ters tepeceğini bilirler. O yüzden akıllıca değil diyorum" ifadelerini kullandı.

"Çünkü Cumhurbaşkanımızdan rahatsızlar” diyen Çavuşoğlu, “Türkiye daha bağımsız, daha özgür. Savunma sanayinde tüm SİHA'larımız, KAAN, TCG Anadolu gemilerimiz, Atak 2'ler hepsi, tabi Kızılelma tabii dosta güven verirken, düşmana da biliyorsunuz korku salıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli