TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – Demirtaş: 400 bürokrat görevden alınacak

Haber Merkezi – Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için siyasiler mitingten mitinge koşturuyor. Dün AK Parti'nin Bitlis mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  CHP ile HDP'ye yönelik konuşması, bu sabah tüm gazetelerin manşetindeydi.

 

Star gazetesi, Başbakan Davutoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ilişkin sözlerini, “Onlar artık CHDP” başlığı verdi. Haberde şöyle denildi:

 

“Başbakan Davutoğlu, CHP ile HDP'nin ikiz kardeş haline geldiğini, ikisinin birden İmam Hatip'e ve Diyanet'e karşı çıktığını belirterek, ‘Onlara artık CHDP diyebiliriz’ dedi.”

 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise, dün Elazığ mitinginde AK Parti’ye dair ilginç bir iddiada bulundu. Taraf gazetesi, Demirtaş’ın iddiasını, “Cinnah’ta kıyım havuzu kuruldu” başlığıyla haberleştirdi.

 

Haberde, “AKP, 7 Haziran’da seçimi kazanırsa kendisinden olmadığından şüphelendiği üst düzey 400 bürokratı görevden alacak. Cinnah’ta tutulan bir binada bürokratların isimleri belirleniyor” ifadeleri yer aldı.

 


HABER BAŞLIKLARI

 


Türkiye: 10 numara demokrasi

 

Sabah: Taşeron yalanı

 

Yeni Şafak: Kaybeden bıraktı

 

Milliyet: İyilik mirası

 

Hürriyet: Kaybeden 3 istifa eden 3

 

Star: Onlar artık CHDP

 

Akşam: Uluslararası darbe

 

Bugün: Ölümcül yalan

 

Cumhuriyet: Fener’e yok Bilal’e bedava

 

Taraf: Cinnah’ta kıyım havuzu kuruldu

 

Vatan: 52 dakikada üç istifa

 

Evrensel: Seçim arsızlığı