YENİ KONSEPT - Hendek/Barikat Karakolu!

09-03-2016
Rûdaw
Etiketler hendek Barikat Karakol Polis Efkan Ala
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Türkiye içişleri bakanlığı, Kürt kentlerinde yaygın polis merkezleri oluşturma kararı aldı.

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

 

Ala; "sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle kimin görevi nedir, nerede başlıyor nerede bitiyor. Böyle bir düzenleme yapıyoruz” dedi.

 

“Terörle mücadeleye yönelik yeni güvenlik konsepti” hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Ala, Cizre, Sur, Silopi gibi operasyonların yapıldığı kritik ilçeler başta olmak üzere birçok kentte polis merkezleri kurulacağını açıkladı.

 

Ala sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Görevli, yetkili olanlar, nereden ve ne kadar alandan sorumlu da olacakları belli olacak. Bir olay olduğu zaman sorumlusu aranmayacak. Şimdi birden çok sorumlu, birden çok yetkili var.

 

Daha kaliteli hizmeti, daha iyi bir biçimde sunabilmek için yaptığımız düzenlemeler. Bölgede de sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle kimin görevi nedir, nerede başlıyor nerede bitiyor. Böyle bir düzenleme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye basınında yer alan habere göre, Şırnak'ın İdil İlçesinde Turgut Özal ve Yeni Mahallede biten operasyonlardan sonra 3 yeni karakol kurulacak. İlçenin giriş - çıkışlarını kontrol altına almak için ise 3 güvenlik noktası oluşturulacak.

 

Haberde, “Karakol ve güvenlik noktaları ile sözkonusu mahallelerde bir daha hendek kazılması ve barikat kurulmasının engelleneceği” belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli