Kafe, bar ve restoran sahipleri KABARE Platformu’nu kurdu

09-02-2021
Şevket Herki
Oğulcan Aşkın - Neylan Yılmaz
Oğulcan Aşkın - Neylan Yılmaz
Etiketler Ankara KABARE Platformu Kafe Bar
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Ankara'da, kafe, bar ve restoran çalışanları ve sahipleri pandemi sürecinde karşılaştıkları sorunlara karşı birlikte hareket etmek amacıyla Kafe Bar Restoran Çalışanları ve İşletmecileri Platformu’nu (KABARE) kurdu.

Ankara’da kurulan KABARE Platfromu dün, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan mekanlarının açılması talebiyle ilk eylemlerini gerçekleştirdi. İş yeri çalışanları ve sahipleri ışıklarını yakıp söndürerek alkışlı eylem yaptı.

Rûdaw’a konuşan KABARE Platfrormu üyelerinden iş yeri sahibi Neylan Saçılık, “Bireysel olarak başvurularımızı yaparak ulaşabildiğimiz yerlere ulaşıyorduk. Sonra sesimiz çok cılız geldi. Sabırla Hükümetten bir paket açıklanmasını ve derdimize derman olunmasını bekledik. Ama bugüne kadar bir cevap gelmedi” dedi.

Neylan Saçılık, bireysel olarak seslerini duyurmanın zor olduğunu gördüklerini ve platform oluşturmaya karar verdiklerini söyledi.

Platform altında talep, öneri ve şikaylerini daha gür sesle duyurmak istediklerini belirten Saçılık, platformu kurduktan sonra netice almaya başladıklarını ifade etti.

Neylan Saçılık, “Dün ilk eylemimizi gerçekleştirdik. Medyada geniş bir şekilde yer aldı. Pandemi sürecinde örgütlü hareket etmek için platformu kurduk. İş yerleri arasındaki ayırıcı tutuma karşıyız. 150 kişi ile başladık ve şu anda 500-600 kişiye ulaştık. 750 lira yardım veriliyor ve şarta bağlı” diye konuştu.

KABARE Sözcüsü Oğulcan Aşkın, platformlarında üyelik sisteminin olmadığını belirtti.

Aşkın “Platfromlar yasal üyelik mekanizması olan şeyler değil. İnsan topluluklarının bir araya gelerek oluşturdukları toplumsal yapılardır. Dün yaptığımız eylemin ardından Türkiye’nin dört bir yanından telefonlar geliyor. Biz ‘KABARE’yi Ankara özelinde başladık ama bu bir çatı platformu. İki yıldan beridir bir dernek kurma çalışmamız vardı. Pandemiden önce de sorunlarımız vardı. Gece hayatı daralma ve çember altındaydı. Bu birliktelik pandemi ile birlikte zaruri hale geldi. Bir araya gelme ve ses duyurma ihtiyacı duyduk” dedi.

Aşkın, şimdilik mekanların önünde alkış protestoları düzenleyeceklerini ve daha sonra da yetkililerle görüşüp taleplerini iletmek istediklerini ifade etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli