TÜRKİYE - Kurmanci, Sorani ve Zazaki için başvuru

09-01-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde Kürdoloji, uygulamalı Kürtçe ve çevirmenlik bölümü için YÖK’e başvurduklarını söyledi. 


SEÜ, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Diyarbakır’daki medya çalışanlarını ağırladı. Yemekli programında konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan, iyi dil eğitimi verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Doğan, öğrencilerin isteğine göre İngilizce’nin yanında Arapça, Rusça, Fransızca dil eğitimine seçmeli olarak verdiklerini kaydetti.

 

Diyarbakır’da kurulmuş bir üniversite olarak bölgenin gerçeklerine de duyarlı olduklarının altını çizen Prof. Dr. Doğan, şöyle devam etti:

 

"Batıdaki üniversitelerden belki de en büyük farklarımızdan biri de Kürtçe eğitim olacak. Kürtçe dil eğitimini de çok önemsiyoruz. Öğrencilerimize Kürtçe’nin Kurmanci, Zazaki ve Sorani lehçelerini de öğretmek hedefimiz. Bu amaçla dört yıllık Kürdoloji ve iki yıllık Uygulamalı Kürtçe ve Çevirmenlik programlarını açmak için YÖK’e başvurduk.”

 

Prof. Dr. Doğan, Kurmanci ve Zazaki lehçeleri için Avrupa’dan, Sorani içinse Kürdistan Bölgesi’nden eğitmenlerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti. (Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli