6 yaşında ‘evlendirilen’ çocukla ilgili Hiranur Vakfı’na iki müfettiş

Haber Merkezi - İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını 26 yaşındaki adamla evlendirerek cinsel istismara maruz bıraktırması Meclis'te gündeme geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, H.K.G.'nin maruz bırakıldığı cinsel istismar hakkında konuştu.

Bakan Ersoy, müfettiş görevlendirildiğini belirterek, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Aile Bakanlığımız davaya müdahil oldu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor. Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz" diye konuştu.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de, "Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiç birimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor" dedi.

Bakan Bilgin, “Alçakça insanlık dışı davranışlara TBMM'de ortak cevap verilmesi gurur verici tavırdır. Hiçbirimiz taviz veremeyiz, mazur gösteremeyiz. Göstermenin karşısında olmak mecburiyetindeyiz. Yargı tarafından sonuna kadar götürülmelidir. Susarsak insanlığımız yara alır diye düşünüyorum” diye devam etti.

Vakıftan açıklama: Kurumsal olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır

Konuyla ilgili Hiranur Vakfı’ndan da açıklama geldi. Olayın kurumsal olarak kendilerini ilgilendirmediğini savunan vakfın açıklaması şöyle:

“Vakfımızın ismi zikredilerek verilen haberin içeriğinde yer alan ve mahkemelere intikal etmiş konu ile kurumsal olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Süreci devam eden bir davanın iddianamesinde yer alan suçlamalar dava sonuçlanmadan sadece iddiadan ibarettir. Vakıf yönetimi olarak dava sürecini takip edeceğiz. Hukuk sistemimize güveniyoruz ve mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Bir aile içerisinde yaşandığı iddia edilen ve mahkemeye intikal etmiş dava üzerinden bir kurumu karalamaya çalışmak ve İslami hassasiyetleri olan bütün insanları yaftalama niyetinde olmak en hafif tabirle kötü niyettir. Hiranur Vakfı olarak hiçbir kötü niyetin parçası olmayacağız ve Allah'ın izniyle faaliyetlerimize aynı inanç ve azimle devam edeceğiz.”