DHKP/C operasyonunda 3 kişiye tutuklama

08-12-2021
Rûdaw
Etiketler DHKP/C Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye’de DHKP/C örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 34 kişiden 3'ü tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 1'i ‘etkin pişmanlık’tan faydalandığı için serbest bırakılırken, nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 3'ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi. 30 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İstanbul’da Emniyet ve Jandarma tarafından126 zanlıya yönelik 15 Ekim'de düzenlenen operasyonda yakalanan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda yeni çalışmalar yapılmıştı.

Gözaltına alınanlardan bazılarının etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak verdikleri ifadeler üzerinden yürütülen çalışmalarda, örgüt içinde faaliyet gösterdiği iddia edilen 43 kişi daha tespit edilmişti.

Bunun üzerine 3 Aralık'ta Sivas, Samsun ve İzmir'de 21, İstanbul, Ankara, Yozgat ve Denizli'de de 22 şüpheliyi gözaltına almak için eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonlarda 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli