Gagavuz Özerk Bölgesi Başkanı Gutul: Tüm dünyada barış istiyoruz

4 saat önce
Şevket Herki
Etiketler Gagavuz Özerk Bölgesi Dünya Barış Gagavuz Evghenia Gutul
A+ A-

Antalya (Rûdaw) - Gagavuz Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, savaşın sonuçlarının her geçen gün daha da ağırlaştığını ancak barışın tüm dünya için gerekli olduğunu söyledi.

Moldova’ya bağlı Gagavuz Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Rûdaw'a, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş hakkında değerlendirmede bulundu.

Küresel Gazeteciler Konseyi toplantısı için Antalya’ye gelen Başkan Evghenia Gutul, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı durdurma çabalarını takdir ederek, “(Türkiye Cumhurbaşkanı) Erdoğan'ın barış için daha fazlasını yapacağını biliyoruz” diye konuştu.

Evghenia Gutule, Rûdaw muhabiri Şevket Herki'nin Rusya-Ukrayna savaşı hakkındaki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Pozisyonumuzu biliyorsun. Başından bugüne Sayın Erdoğan'ın dediği gibi tüm dünyada barış  istiyoruz. Yeni politikalara, yollara ihtiyaç var. Rusya ve Ukrayna liderlerinin müzakerelere başlaması gerekiyor. Bu savaşı diyalog yoluyla bitirmek gerekiyor. Barış tüm dünya için gereklidir. Bu sadece Rusya ve Ukrayna için değil, İsrail, Suriye ve Lübnan'daki savaş için de gerekli. Ancak savaş her geçen gün daha da derinleşiyor. Bu durumun önlenmesi gerekmektedir. Bu ülkelerin liderlerinin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Sayın Erdoğan'ın çaba harçadığını görüyoruz, dünya barışı için tüm tarafların uğraşması gerekiyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli