Narin'in cansız bedenine ulaşıldı: Peş peşe açıklamalar

Haber Merkezi – Diyarbakır Bağlar ilçesinde 19 günün ardın cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin’in köyünde giriş-çıkışlar yasaklandı. Narin'in cansız bedeninin dere yatağında bir çuval içerisinde bulunduğu bildirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, DEM Parti, CHP ve  Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren açıklama yaptı. 

 Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden jandarmanın 19 gündür aranan Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Ancak ayrıntı vermedi.

Bedeni çuval içerisinde bulundu

Tavaşantepe köyüne giriş-çıkışlar yasaklanırken küçük çocuğun bedeninin köye 3 km mesafedeki bir dere yatağında, çuval içinde bulunduğu iddia edildi.

Narin'in cansız bedeni bölgeden alındı, otopsi raporunun ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi bekleniyor. 

Diyarbakır valisinin ilerleyen saatlerde açıklama yapacağı öğrenildi.

Sosyal medya üzerinden çok sayıda paylaşım yapıldı.

Yılmaz Tunç: Adalet önünde hesap verecekler 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."

DEM Parti Genel Merkezi’nin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama geldi.

DEM Parti: Bu cinayetin peşini asla bırakmayacağız

Açıklamada “19 gündür kendisinden haber alınamayan Narin Güran’ın ne yazık ki bu sabah cansız bedeni bulundu. Herkes bu haberle kahroldu. Acımız büyük! Bu sıradan bir ölüm değil. Narin, organize bir şekilde katledildi. Hepimizi yasa boğan bu cinayette sorumluluğu bulunanlar açığa çıkarılmalı, tarafsız ve bağımsız bir yargı önünde hesap vermelidir. Bu cinayetin peşini asla bırakmayacağız” denildi.

Eren: O küçük bedeni dere yatağına saklamışlar

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren yaptığı paylaşımda  “Üzgünüz…Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. O küçük bedeni dere yatağına saklamışlar. Sana kıyanlar hak ettikleri cezayı alacaktır. Sana söz veriyoruz. Nur içinde uyu Narin.” ifadelerini kullandı.

CHP: Doğru bilgilendirme yapılmalı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin kamuoyunun hızlı ve doğru bilgilendirilmesini istedi.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok büyük bir üzüntüyle öğrendim. Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni ediyorum. Günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür ediyorum."

Cevdet Yılmaz: Takipçisi olacağız

Öte yandan ilerleyen saatlerde Türkiye  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yaptığı açıklamada, 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümünden sorumlu olanların en ağır cezayı alması için sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Diyarbakır Bağlar'da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız.

Bölge 8 kez taranmıştı

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürüttü.

Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez arandı. Ancak Narin’e dair bir ize rastlanmamıştı.