400 Kürt işçi tehlikede!

Haber Merkezi – Türkiye’nin Konya ilinde Dağlıca saldırısını protesto etmek için toplanan yaklaşık bin kişilik bir grup, 400 kadar Kürt işçiye taş ve sopalarla saldırdı.

 

Ürgün ilçesindeki TOKİ inşaatında çalışan Kürt işçilerin çavuşu Feyyaz Bozkaya, yaşananları diken.com’a şöyle anlattı: 

 

“Bin kişilik bir grup, akşam saatlerinde sloganlar atarak, hem çalıştığımız, hem de geceleri kaldığımız şantiyeyi bastı. Taş ve sopalarla saldırdılar. Aralarından bazıları molotof kokteyli bile fırlattı. Demir kapıyı kapatıp, kaçtık.”

 

Dün akşamdan beri kalabalığın giderek arttığını söyleyen Bozkaya, hayati tehlikelerinin olduğunu, bir an önce şantiyeden tahliye edilmek istediklerini ifade etti.

 

Saldırı sırasında hemen jandarma ve emniyet güçlerine haber verdiklerini, ancak bulundukları bölgede TOMA’nın dahi olmadığını belirten işçi, şunları söyledi:

 

“Bugün de kaymakamlığı aradık ancak bir sonuç alamadık. İnşaat firmasının şantiye şefiyle konuştuğumuzdaysa iki üç gün sonra tahliye edilebileceğimiz cevabını aldık.” 

 

Irkçı slogan ve taşlı saldırıların hala devam ettiğini belirten Bozkaya, “Şantiyenin kapısında, bin kişilik grubun karşısında yedi jandarma, altı da polis var. Çok korkuyoruz. Sesimizi duyuramıyoruz. Lütfen bize yardımcı olun” dedi.

 

Anamur’da plakalar söküldü

 

Mersin’in Anamur ilçesinde Dağlıca saldırısını protesto bahanesiyle toplanan ve Mersin-Antalya Karayolu’nu trafiğe kapatan grup, araçlardan Kürt illerinin plakalarını söktü.

 

Mersin-Antalya Karayolu Çarıklar Mahallesi kavşağında dün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, lastik yakarak yolu kısmen trafiğe kapattı.

Kontrollü olarak araç geçişine izin veren eylemciler, plaka kontrolü yaptı.

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde ise yaklaşık 2 bin kişilik grup, Kürtler’in yoğunlukta olduğu Kargıpınar Mahallesi’ne yürüdü.

 

Jandarma ve polis barikatını aşarak mahalleye giren eylemciler, HDP mahalle temsilciliğinin tabelasını indirerek büroyu ateşe verdi, Kürt esnafın işyerlerini yaktı.

 

Olayların büyümesi üzerine, gruba göz yaşartıcı gaz sıkarak dağıtan ekipler, TOMA’larla yangını söndürdü.

 

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde ise, mevsimlik Kürt işçilerin yaşadığı Zafer Mahallesi’nde, “Teröre lanet” adı altında konvoy oluşturan grup halka saldırdı, ev ve araçları ateşe verdi.

 

Silah seslerinin de duyulduğu olayda 2’si polis 7 kişi yaralandı.