Demirtaş’tan Bakan Yıldız’a: Dağlıca’da nöbet tut!

Diyarbakır (Rûdaw) - HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye eski Enerji Bakanı taner Yıldız’a seslenerek, “Şehit olmak istiyordu. Buyursun Dağlıca’da bir gece nöbet tutusun” dedi.

 

Son günlerde artan çatışmalar üzerine Avrupa programını yarıda kesen Demirtaş, Diyarbakır Havaalanı’nda soruları yanıtladı.

 

HDP Eşbaşkanı, bütün ölümlerin herkesin ortak acısı olduğunu, parti olarak ölümler, cenazeler arasında asla ayrım yapmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

 

"Fakat, maalesef hükümetin kutuplaştırıcı politikası sürüyor. Toplumu kendi içinde neredeyse tabutlar arasında ayrım yapacak noktaya geldi. Tabii bu yeni bir durum değil ama hükümetin, Cumhurbaşkanın kullandığı dil maalesef yangına körükle gitme, ateşe benzin dökme faaliyetinde başka hiçbir şeye yaramıyor."


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye toplumunun, Kürtlerin barış istediğini belirterek, hükümeti şöyle eleştirdi:

 

"Her birinizin evladı ya bedelli yapmış ya da çürük almış. Ben daha önce de çağrı yaptım, eski Enerji Bakanı şehit olmak istiyordu. Buyursun Dağlıca’da bir gece nöbet tutusun. Ankara’da işkembede sallamak kolay tabii.”

 

Selahattin Demirtaş, “Kürt, Türk birbirinize sarılın. Bütün bu tahriklere karşı en iyi ilaç barıştır" dedi.

 

Demirtaş, bölgedeki mevcut koşullarda bir seçim yapılıp yapılamayacağı ile ilgili bir soru üzerine ise, şöyle konuştu:

 

“Sürekli çağrı yapıyoruz; ’silahlar sussun diyoruz. Hükümet operasyonları, PKK eylemlerini durdursun. Sadece seçim için de değil, seçimden daha kıymetli bir şeyi kurtarmaya çalışıyoruz, gençlerimizin canını kurtarmaya çalışıyoruz.”