Hagel’den kritik Ankara ziyareti

08-09-2014
Rûdaw
A+ A-

Ankara (Rudaw)-Galler’de yapılan NATO  zirvesinde ABD Hükümeti IŞİD’e karşı Çekirdek koalisyon” kurulmasını kararlaştırmıştı.Kararın ardından ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Türkiye’ye geldi.

 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Chuck Hagel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun da bulunduğu görüşmede, Hagel’e Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak göreve başlayan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson eşlik etti.

 

Hagel, Erdoğan’dan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

 

Galler’de gerçekleştirilen NATO zirvesinde ABD’nin IŞİD’e karşı ittifak önerisi kabul görmüştü. İttifakta yer alacak olan Türkiye’nin ise bazı çekincelerinin olduğu belirtiliyor.

 

Bölgedeki bazı sünni aşiretlerin Irak-Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) destek verdiği ve Türkiye’nin bu desteğin kesilmesinde önemli bir rolü olabileceği dile getiriliyor.

 

Hagel’in Ankara ziyareti bu bakımdan büyük önem taşıyor.Hagel’in Türkiye’yi ikna etmek için bazı formülleri gündeme getirebileceği konuşuluyor.

 

ABD ve Batı ülkelerinin, IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a gittiğine dair eleştirileri de var.Hagel’in bu konuda Türkiye’den daha duyarlı bir politika izlemesi konusunda ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli