Kızıltepe Belediye Eş Başkanı DEM Parti’den istifa etti: Bağımsız olarak devam edeceğim

3 saat önce
Rûdaw
Etiketler Zeyni İpek Dem Parti İstifa Belediye başkanı Kızıltepe
A+ A-

Haber Merkezi – Mardin’in Kızıltepe ilçesi Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek DEM Parti’den istifa ettiğini, belediye başkanlığı görevine bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu.

Hakkında DEM Parti tarafından daha önce soruşturma başlatılan Zeyni İpek, kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.

Zeyni İpek hakkındaki iddialar ve istifası ile ilgili basın açıklamasında bulundu. İpek yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Değerli Kızıltepe halkı; bildiğiniz üzere benim üzerimden oluşturulan kirli bir komplo ile kamuoyunu meşgul eden art niyetli bir durum yaşandı. Benim üzerimden partimi de hedef alan bu kumpasın partime zarar vermemesi adına üyesi olduğum Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Belediye başkanlığı seçim sürecinde Zeyni İpek olarak Kızıltepe halkına, hak ettiği iyi bir kent ve iyi bir sosyal yaşam adına verdiğim sözlerin sorumluluğunu da yerine getirmem icap ettiği için bağımsız bir belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğimi açıklıyorum. Şehrimizin daha öncelikli ve daha hayati sorunlarına birlikte çözüm arayacağımız bu süreçte hepinizin sunacağı destekle güzel bir Kızıltepe yaratacağımızı umut ediyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.”

DEM Parti hakkında soruşturma başlatmıştı

DEM Parti 1 Ağustos 2024 tarihinde Zeyni İpek hakkında disiplin soruşturması başlattığını duyurmuştu. DEM Parti’nin ilgili açıklamasında, “Kızıltepe Belediye Eşbaşkanımız Zeyni İpek’e dair Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu’muza ulaşan şikâyet ve belgelerden partimizin program, ilke ve ahlaki değerlerine aykırı davranışlarda bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle kendisiyle ilgili disiplin soruşturması başlatılmıştır. Kısa sürede sonuçlandırılacak olan disiplin soruşturmasının sonuçları kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır” denilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: ANKA

Kayyımdan devralınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin geliri 1 milyon TL arttı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediyenin 3 buçuk ayda bazı kalemlerde gelirini yüzde 24 arttırdığı bununla beraber Büyükşehir’in gelirlerinde toplam 1 milyon liralık artış sağlandığı belirtildi.