Kayyımdan devralınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin geliri 1 milyon TL arttı

Erbil (Rûdaw) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni yönetiminin kayyımlardan devraldığı yedi işletmenin geliri yüzde 24 arttı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediyenin 3 buçuk ayda bazı kalemlerde gelirini yüzde 24 arttırdığı bununla beraber Büyükşehir’in gelirlerinde toplam 1 milyon liralık artış sağlandığı belirtildi.

Açılamada, “Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesine bağlı bazı işletmelerinin, kayyım dönemindeki 15 Nisan-31 Temmuz 2023 tarihleri ile 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından göreve başlayan yeni yönetimin 15 Nisan-31 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki 3 buçuk ayın gelir verilerini karşılaştırdı” ifadeleri kullanıldı.

‘Gelir halka hizmet için kullanıldı’

Kayyım döneminde toplam 3 milyon 440 bin 232 TL olan işletmelerin geliri, 3 buçuk ayda 809 bin 813 TL artarak 4 milyon 250 bin 45 TL’ye yükseldiği açıklandı.

Diğer taraftan da Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Mehdi Gümüş, önceki yılın aynı aylarına göre tarife değişikliği olmamasına rağmen 800 bin lira artış olduğunu söyledi.

Gümüş, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı’nın artan geliri belediye bütçesine eklendiğini ve halka hizmet için yeniden kullanıldığını dile getirdi.