Rûdaw TIR'da yaşayan Hanım Demir'in evine gitti: Başıma gelen kurdun kuşun başına gelmedi

08-08-2023
Abdulselam Akıncı
Etiketler Hanım Demir Diyarbakır Sur Hendek Seyrantepe
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağı sürecinde evini kaybettikten sonra bir TIR kasasında yaşayan Hanım Demir ve 6 torunu kendilerine yardım edilmesini istiyor.

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı, Seyrantepe'de Hanım Demir ile 6 torunun bir TIR kasasından eve dönüştürülen kulübeyi ziyaret etti.

"Benim başıma gelen kurdun kuşun başına gelmedi"

Hasta olduğunu söyleyen Demir “Başıma gelenler dağda kurdun kuşun başına gelmedi. Bizim Allah’tan başka kimsemiz yok oğlum” dedi.

2016’da Sur’daki hendek çatışmaları sonrası evi büyük zarar gören Hanım Demir ve ailesi Seyrantepe’ye taşındı. Burada sığındığı TIR’ı eve dönüştüren yaşlı kadın, hapiste olan oğlundan 6 torunuyla yaşama tutunmaya çalışıyor.

Gelinin çocuklarını bırakarak kayıplara karıştığını belirten Hanım Demir, “Çocukların annesi her altı çocuğunu bırakıp gitti. Nerededir, öldü mü kaldı mı bilmiyoruz" diyerek dert yandı.

“Her gün oğlum için göz yaşı döküyorum”

Demir “Kardeşim öldürüldü ben onun üç yetimine baktım, onlar gitti. Eşim öldü 8 yetime baktım, onlar da gitti.Şimdi de oğlumun çocukları... Bu başıma gelenler dağdaki kurdun başına gelmedi. Ne yapayım oğul vallahi ben öldüm bittim artık. Her gün oturup oğlum için göz yaşı döküyorum” sözleriyle yaşadıklarını özetledi.

“Fırınların önünde oturuyorum ki bir Müslüman ‘gel ekmek al’ desin”

Geçim sıkıntısı çektiklerini dile getiren 59 yaşındaki Hanım Demir, “Gidip fırınların önünde oturuyorum ki bir Müslüman ‘gel ekmek al’ desin. Aldığım maaş bir haftaya bile yetmiyor. Bunun ayakkabısı var, unu var... Her şey çok pahalı olmuş satın alamıyorum” şeklinde konuştu.

12 ve 16 yaşındaki torunu mevsimlik işçi

Hanım Demir’in üçü kız üçü erkek altı torunun dördü okula gidiyor. 12 ve 16 yaşındaki iki torunu ise Karadeniz’de mevsimlik işçi olarak fındık bahçelerinde çalışıyor.

Yetkililere seslenen çaresiz kadın “Kaymakamdan validen bir tek isteğim var. Ali Paşa’da çarşı içerisindeki benim evimi yeniden inşa edin ki geçinebileyim” çağrısında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli