Ev kadınlarını 'ek iş' vaadiyle dolandırdılar: 100 milyonluk vurgun

08-07-2024
Etiketler Dolandırıcılık İzmir Ev hanımları
A+ A-

Haber Merkezi - "Evde ek iş" ve "Evde paketleme işi" ilanları ile 100 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılık çetesine İzmir merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonlarda 64 kişi yakalandı. Dolandırıcıların hedef kitle olarak ev hanımlarını seçtiklerini belirlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'nitelikli dolandırıcılık' soruşturması kapsamında büyük bir operasyon gerçekleştirildi.

Hedef: Ev hanımları

Şüphelilerin sosyal medya ve internet siteleri üzerinden "evde ek iş, evde paketleme işi" ilanları vererek kapora, sigorta, veri ücreti gibi çeşitli isimler adı altında para talep ettikleri belirlendi.

Şüphelilerin, işlemlerin legal olduğuna inandırmak için sahte olarak düzenledikleri resmi kurum logosu olan belgeleri ve sahte şirket isimlerini dolandırıcılık eylemlerinde kullandıkları ve bu eylemlerde hedef kitle olarak kendilerine genellikle ev hanımları seçtikleri tespit edildi.

100 milyon liralık vurgun

Bu yöntemle İzmir’de 17 kişiyi toplam 1 milyon 250 bin TL, Türkiye genelinde ise yaklaşık 1000 kişiyi toplam 100 milyon TL dolandırdıkları anlaşıldı.

4 kişi gözaltında

4 Haziran'da İzmir başta olmak üzere Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Antep, Hakkari, Hatay, İstanbul, Maraş, Mersin, Osmaniye ve Samsun illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen "Paket" operasyonunda toplam 70 şüpheliye yönelik gerçekleştirilen baskınlarda 64 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çok sayıda dijital materyal ve suç unsuru ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Diğer 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli