“Baskı altında ifade verdim” diyen eski tuğgeneral yeniden gözaltına alındı

08-07-2021
Rûdaw
Etiketler Tuğgeneral Gözaltı Serdar Atasoy
A+ A-

Haber Merkezi - Tutuklandığı Gülen cemaati soruşturmasında itirafçı olduktan sonra serbest bırakılan eski tuğgeneral Serdar Atasoy, “tanık olarak dinlendiği mahkemede itiraf içeren beyanlarını inkar etmesinin ardından” gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konuya dair yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat eski Başkanı Tuğgeneral Serdar Atasoy'un, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 27 Ocak'ta gözaltına alınmasına karar verildiği hatırlatıldı.

Atasoy'un “etkin pişmanlıkta bulunarak örgütsel faaliyetlerini anlattığı” ifade edilen açıklamada, bu nedenle serbest bırakıldığı belirtildi.

Atasoy'un tanık olarak dinlendiği Çanakkale ve Ankara ağır ceza mahkemelerindeki beyanlarında etkin pişmanlıkta bulunarak verdiği ifadelerinden vazgeçtiğini belirtmesi üzerine yargılanmakta olduğu Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince “kaçabileceği veya kaçma girişiminde bulunabileceğine dair kuvvetli şüphe bulunduğu” gerekçesiyle Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 100'üncü maddesi kapsamında yakalama emri çıkarıldığı ve gözaltına alındığı bildirildi.

Atasoy, aleyhlerinde konuştuğu kişiler hakkındaki beyanlarını baskı altında verdiğini söylemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli