İzmir’de ‘Demokrasi için bir nefes’ mitingi düzenlenecek

Haber Merkezi - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından saat 18.00'da Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan "Demokrasi için bir nefes" mitinginin hazırlıkları tamamlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın katılımyla bugün saat 18.00'da Gündoğdu Meydanı’nda “Demokrasi için bir nefes” mitingi düzenlenecek. Mitinge HDP bileşenleri olan partilerin temsilcileri katılacak.

HDP’nin miting çalışması için görevlendirdiği 11 milletvekili ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 3 gün boyunca İzmir’in ilçe ve mahallelerin yanı sıra Aydın ve Manisa gibi çevre kentlerde çalışma yürüterek halkı mitinge katılmaya çağırdı.

Siyasi parti ve sendikalar Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, alana yürüyüş eşliğinde giriş yapacak. Herkesin kendi talep ve rengiyle yer alacağı alan saat 16.30'da açılacak. 2 arama noktasından geçerek içeri girecek kitleyi tertip komitesi karşılayacak. Covid-19 salgını nedeniyle alan girişinde HES kodu sorgulaması ardından kişilerin geçişine izin verilecek. Tertip komitesinden 50 kişinin olacağı alanda İzmir Barosu'ndan avukatlar da herhangi bir ihlal durumuna karşı alanda görev alacak.

Mitingde Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılacak ortak açıklama ardından HDP Eş Genel başkanları ile bileşen temsilcileri konuşma yapacak.