SONDAKİKA - PİA Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı

Haber Merkezi –  Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır'daki evine baskın düzenlenen PİA Eş Genel Başkanı ve Ergani eski belediye başkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı.

İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Eş Genel Başkanı ve kayyım ile görevden uzaklaştırılan eski Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın sabah saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi. 

Rûdaw'a konuşan parti kaynakları, terörle mücadele ekiplerinin bu sabah saat 06.00 sularında Ahmet Kaya’nın evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını aktardı.

Gözaltına alınanların sayısı 5'e yükseldi

Diyarbakır ve  Ergani ilçesinde sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında araların Ergani eski belediye başkanı Ahmet Kaya’nın da olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

24 saat "avukat kısıtlılığı" kararı

2023 yılına ait bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirilen 5 kişi hakkında 24 saat “avukat kısıtlılık” kararı verildiği belirtildib

Gözaltına alınanlar arasında eski Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya ve bir önceki dönem belediye eşbaşkanları Ramazan Kartalmış, Belediye Başkan yardımcıları Gülistan Polat, Esveri Malkoç ve Cavidan Yaman olduğu öğrenildi.