Hamza Dağ açıkladı: Son anketlere göre Erdoğan kazanıyor mu?

08-04-2023
Rûdaw
Etiketler Hamza Dağ Anket Ak Parti Seçim2023
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, dün gece TV 100'de katıldığı canlı yayında, 14 Mayıs seçimleri dolayısıyla yaptırdıkları son anketlerde ortaya çıkan sonuçları paylaştı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oylarının bir kısmının Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye kaydığını belirten Hamza Dağ, “Bizim seçmen duruyor. Bizim adayımız zaten yıllardan beri belli. Yeni bir aday durumu söz konusu değil. 5 yıllık süre zarfında bizim oylarımızın çıktığı indiği zamanlar oldu. Bu süreçlerde seçmenlere baktığımız zaman bizim seçmenlerin tamamı kararsız durumda bulundu. Seçim yaklaştıkça, kararsız seçmenin bize doğru yöneldiğini görüyoruz” dedi.

“İyi bir fark var”

Yaptırdıkları anketlerde Cumhur İttifakı’nın önde gittiğini ifade eden Dağ şöyle devam etti:

“Anketlerde parti olarak, Cumhur İttifakı olarak önde gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız önde gidiyor. İnşallah ilk turda seçimi kazanacağız. İyi bir fark var. Muharrem İnce faktörü var. Muharrem İnce’nin yüzde 10 civarında kendi oyu var. Seçime kadar ben bu civarlarda kalabileceği konusunda tam emin değilim. Kampanya dönemi önemli olacak. Muharrem İnce'nin performansı önemli. İnce'nin bu kadar oy alma noktasına gelme sebebi nedir? Asıl mevzu orada. İnce'ye Kasım'da, Aralık'ta, Ocak'ta baktığımızda yok. Şubat'ta 0'lar 1'ler, Mart'tan sonra yüzde 10'lu oylar konuşuyoruz. Partisi 4-5 civarında. Nedeni 7'li masanın adayının tutmamış olması, kabullenilmemiş olması.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli