Kemal Burkay: KCK devlet projesidir!

08-02-2015
Rûdaw
Etiketler HAK-PAR Kemal PKK KCK
A+ A-

Haber Merkezi - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) eski Genel Başkanı Kemal Burkay, PKK'nin yürüttüğü silahlı mücadelenin hiçbir sonuç vermediğini söyledi.

 

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Burkay, hükümetin Kürt sorununa bakışıyla kendi bakışının aynı olmadığını ifade etti.

 

Hükümetin çözüme ve barışa dahil bir somut projesi bulunmadığını vurgulayan Burkay, PKK'nin da somut projeleri olmadığını söyledi.

 

Burkay, "PKK'nın silah bırakması tek başına çözüm değil, belki çözüm yönünde bir adım olur. Çözüm, Kürt halkının haklarının tanınmasıdır. PKK veya Öcalan'ın talepleri, Kürt halkının talepleri midir? Dile getirilen veya getirilmeyen? Bence değil" şeklinde konuştu.

 

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın cezaevinden çıkabileceğini, çözümün bir parçası olarak genel affı önerdiğini söyleyen Burkay, “Çözüm ve barış olacaksa Öcalan da çıkabilmeli. Geçmişe takılıp kalamayız” dedi.

 

PKK-KCK MİT ilişkilerine yönelik bir soruya ise Burkay, şu cevabı verdi:

 

"KCK diye birşey oluşturmak, bütün PKK'yi, legal örgütleri, insan hakları örgütlerini şu veya bu şekilde buraya bağlamak ve burdan yönetmek istediler. KCK bir devlet projesiydi ve bunu PKK ile, Öcalan ve Öcalan'ın avukatlarıyla birlikte yaptılar. Onun için içinde bu kadar MİT ajanı var."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli