Akşener: Pazarlıkla değil helal oyla başaracağız

08-01-2023
Etiketler İYİ Parti Meral Akşener İstanbul
A+ A-

Haber Merkezi - İYİ Parti lideri Akşener, "2023 seçimlerinde göreceksiniz ki, 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. Ama bir şey daha olacak. İYİ Parti birinci parti olacak. Bunu pazarlıkla değil, helal oylarımızla başaracağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Kongresi'nde konuştu.

Partisinin beşinci yılını doldurduğunu belirten Akşener, “Biz hiçbir zaman var olan iktidara sırtımızı dayayıp zorbalık yapmayanlardanız. Biz onların arkasına saklanıp garibin kafasına balyoz indirenlerden değil, onların elini kıranlardanız. Biz bu milletin geleceğine kasteden ve yanlış yapanlara karşı durmak için kendinden vazgeçenlerdir. 2017 referandumunda öyleydik” dedi.

Akşener, “Biz 2010 referandumunda da hayır dedik. Bağıra bağıra dedik. O günün güçlülerinin yanında duranlar güzellik olacak dediler. Eğer bizim istediğimiz gibi olsaydı FETÖ o kalkışmayı yapamazdı. O insanlarımız şehit olmazdı. 2010'da haklı çıktık, sonra 2017'de birilerinin canı istedi, tek adam rejimini ortaya koymak için geldiler. Demokrasiden bıktılar çünkü. Tek adam rejimiyle her türlü ayrımı, adam kayırmayı getirdiler” diye konuştu.

CHP’ye 31 Mart teklifini götürenin İYİ Parti olduğunu belirten Akşener, “Biz bu seçmeni nasıl ayağa kaldırırız diye strateji kuran bizleriz. Bizim partimiz aynı zamanda stratejik aklın var olduğu bir yapıdır” ifadelerini kullandı.

“Elbette Akşener başbakan olacak”

Meral Akşener, şunları kaydetti:

“Biz bugün Atatürk'ümüzün vizyonunu yarınlara taşıyacak olanlarız. Atatürk'ümüze, cumhuriyetimize savaş açanlar; çok beklersiniz. İyiler var. İyi ve cesur insanlar var. Ne zaman bir zorbalık olmuşsa, buradaki değerli kardeşlerimiz hep karşısında durdu. 2023 seçimlerinde göreceksiniz ki, 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. Ama bir şey daha olacak. İYİ Parti birinci parti olacak. Bunu pazarlıkla değil, helal oylarımızla başaracağız. Elbette Akşener başbakan olacak ama partimiz birinci parti olacak. Çünkü biz helale inanırız. Biz millet iradesine el uzatmayız. Biz seçmenimizi velinimet sayarız. Ama birinci parti çıkmadığımızı varsayarsanız o zaman olmaz. Eğer biz parlamenter sistemi istiyorsak, millet iradesi olacak diyorsak İYİ Parti birinci parti olacak ki, bunların hepsi tıkır tıkır yerine gelsin. Çünkü biz verdiğimiz sözü tutarız."

“Onunla bununla anlaşarak değil, kendimiz irademizle birinci parti çıkacağız”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün de partisinin Menteşe Spor Salonu'nda düzenlediği İl Kongresinde yaptığı konuşmada, "2023'te yapılacak seçimleri kazanmak zorunda olduğumuzu bilenleriz. Milletimizin geleceği için, bu iradeyi koymak mecburiyetinde olduğumuzu bildiğimiz, buna inandığımız ve geçmişimiz bugüne kefil olduğu için bu işi başaracağız. İddia ediyorum, bu seçimi alacağız. 'Başbakan Meral, Akşener' diyorsunuz ya. Birinci parti çıkacağız bende Başbakan olacağım. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında ahbaplık ederek değil, ondan bundan bir şey isteyerek değil, kendimiz irademizle, çalışkanlığımızla, gücümüzle milletimizi ikna ederek birinci parti çıkacağız inşallah” demişti.

Akşener'e konuşmasının ardından dokuma halı hediye edildi. Kongre salonunda çocuklarla ve partililerle fotoğraf çektiren Akşener daha sonra salondan ayrıldı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Bahadır Erdem'in Divan Başkanlığını yaptığı ve mevcut İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe'yle tek liste olarak gidilen seçimde daha sonra oy kullanma işlemine geçildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli