Ümit Özdağ’a Diyarbakır Büyükşehir’den cevap: İsme değil, hizmete bakıyoruz

07-12-2023
Etiketler Ümit Özdağ Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şeyh Sait Bulvarı
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’da bir bulvarın adının “Şeyh Said Bulvarı” olmasına tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ “zamanı gelince”  bulvara Ziya Gökalp’in adını vereceklerini söyledi. Özdağ’n sözlerine cevap veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de “Bütün Diyarbakır o şekilde biliyor. Biz isme değil, hizmete bakıyoruz. Diyarbakır trafiğini rahatlatan bir yol yapıyoruz” dedi.

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dün, Çevre Yolu ile Elazığ Çevre Yolu’nu birbirine bağlayacak olan Şeyh Sait Bulvarı’ndaki çalışmalara dair sosyal medya hesabından görüntüler paylaştı.

“Neden kayyum atadınız?”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da paylaşımı alıntılayarak “Diyarbakır belediyesine kayyum atanmıştı. Vali aynı zamanda belediye başkanı. Şimdi kayyum vali Diyarbakır’da Şeyh Sait Bulvarı inşa ediyor. Hangi devlet kendisine karşı isyan etmiş, yüzlerce subayı, askeri ve sivil memuru katletmiş ve sonunda idama mahkum edilen bir vatan haininin ismini asıldığı şehirde inşa ettiği bulvara verir? Madem Şeyh Sait bulvarı yapacaktınız neden kayyum atadınız? HDP’de yapardı Şeyh Sait bulvarını. Siz yapmaya devam edin. Biz zamanı gelince o bulvarın adını Diyarbakır’ın yiğit evladı Ziya Gökalp’in adını vereceğiz” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilisi de Ümit Özdağ’a cevap vererek bulvarın adının 12-13 yıl önce DBP tarafından verildiğini vurguladı.

Amida Haber'e konuşan yetkili şunları söyledi:

“Bulvarın ismi daha önce verilmişti. 12-13 yıl önce DBP'li belediye Şeyh Sait Bulvarı adını verdi, biz değil. Büyükşehir olarak mevcut bulvarın devamını yapıyoruz. Gereksiz bir tartışma. Kayyımın verdiği bir karar değil. Resmileşmiş bir yolun devamını yapıyoruz. Bütün Diyarbakır o şekilde biliyor. Biz isme değil, hizmete bakıyoruz. Diyarbakır trafiğini rahatlatan bir yol yapıyoruz. Elazığ Bulvarı’nı Silvan Yolu’na bağlayacak bir proje. Biz vatandaşımıza hizmet etmenin gayreti içindeyiz. Onun dışındaki konular bizi bağlamaz. Biz hizmet yönüne bakıyoruz, siyasi polemiklere girmek istemiyoruz.” 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli