Erdoğan’dan muhtar ve öğretmenlere destek çağrısı

07-11-2022
A+ A-

Haber Merkezi – Köy yaşam merkezlerinin kurulacağını belirten Erdoğan, “Muhtarlarımız ve öğretmenlerimizin güçlü desteğini bekliyorum” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde "2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni"nde konuştu.

Köy yaşam merkezlerinde çeşitli programların olacağını söyleyen Erdoğan, “Bu merkezlerimiz vasıtasıyla Anadolu irfanını temsil eden köylerimizi yarına taşımayı amaçlıyoruz. Köylerimizin rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Köy yaşam merkezlerimizde teknik kurslardan, tarım, gıda ve hayvancılık gibi geniş programlar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Erdoğan, açıklamasının devamında "Türkiye Yüzyılı hayalimizin mimarı da sahibi de 85 milyonun tamamıdır. Bu program ülkemizin tamamının, milletimizin tüm fertlerinin eseri olacaktır" ifadelerini kullandı.

 “Türkiye Yüzyılı” konusunu tekrar vurgulayan Erdoğan, "Türkiye’yi son 20 yılda nasıl bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdiysek inşallah bugün de milletimizin ve insanlığın tarihinde yeni bir dönemin muştusu olacak Türkiye Yüzyılı'nı beraberce hayata geçireceğiz. Gazete köşelerinden tv ekranlarından veya sosyal medya mecralarından umutsuzluk aşılayan insanımıza sürekli yapamazsınız diyen özgüven fukaralarına pirim vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan diğer satır başları ise şu şekilde:

“Yoklukların, ekonomik krizlerin ülkesinden sanayisiyle ihracatıyla turizmiyle tarımıyla ekonomisi göz dolduran bir Türkiye’ye işte bu şekilde ulaştık. Vesayetin adeta kol gezdiği bir ülkeyi demokrasisi parmakla gösteren bir seviyeye bu şekilde taşıdık.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuza özellikle siz muhtarlarımız ve öğretmenlerimizin güçlü desteğini bekliyorum. Sizlerle bu yolculuğa devam edeceğiz. Öğretmenlerimizin omuz vermediği hiçbir proje başarılı olamaz.

Eğitim bütçemizi yıllık 7,5 milyar liradan aldık, 304 milyar liraya çıkardık. Eğitimde fırsat eşitliği sağladık.

Ders kitaplarından yardımcı kaynaklara eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdik. Evlatlarımızın yeteneklerini keşfetmeyi amaçlayan özgürlükçü bir rol izledik. Tüm kademelerde engelleri kaldırdık. Okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarımızla 5 yaş okullaşma oranı yüzde 97'ye çıktı. Bizden önce yüzde 39 olan ortaöğretim kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı.

Toplam 750 bin yeni atamayla öğretmen sayımızı 1 milyonun üzerine çıkararak OECD ortalamasını yakaladık.”

Erdoğan, önümüzdeki yılın sonuna kadar tüm köylerimizde, Köy Yaşam Merkezlerini hayata geçirmeyi hedeflidiklerini ifade etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli