Yıldırım’dan Abadi’ye ‘piknik’ yanıtı

07-10-2016
Rûdaw
Etiketler Binali Yıldırım
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin, “Türk askeri kendini piknikte sanmasın” sözlerine, “Piknikte olduğunu kim söylüyor? Asker piknik yapar mı?” şeklinde yanıt verdi.

 

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, Irak'la yaşanan Başika krizine ilişkin olarak, "Bağdat'ın açıklamalarını kışkırtıcı buluyorum" dedi.

 

Yıldırım, Abadi'nin “Türk askeri kendini piknikte sanmasın” sözlerine ise şu yanıtı verdi:

 

“Piknikte olduğunu kim söylüyor? Asker piknik yapar mı? Asker görev yapar, bizim askerimiz orada görev yapıyor. Dünyanın başının belası DEAŞ ile mücadele yapıyor. Bu mücadeleyi Suriye'de, Irak'ta yapan sadece biz değiliz. Bütün ülkeler yapıyor. BM yapıyor, koalisyon güçleri yapıyor.

 

Amerika, Rusya, bütün 60 küsur ülkeden orada mücadele eden var. Irak ile ne fiziki ne gönül bağı olan, olmayan bir çok ülkenin orada uzmanı var, askeri var, bu mücadeleyi insanlık adına sürdürüyor. Dolayısıyla Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bugün gitmiş değil askerimiz oraya, uzun zamandır oradadır.”


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli