Özgür Özel erken seçim için tarih verdi: 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok

2 saat önce
Etiketler CHP Lideri Özgür Özel İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı Erken seçim
A+ A-

Haber Merkezi - CHP lideri Özgür Özel, halkın 4 yıl daha bekleyecek sabrı kalmadığını ve iktidara hazır olduklarını söyledi. Özel, "Gelecek yıl Kasım ayında erken seçim yapmaya varsanız CHP buradadır" dedi.

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu.

Erken seçim çağrısı yapan Özel ve AK Parti'nin kendisine oy veren seçmeni pişman ettiğini söyleyen Özel, halkın erken seçim talebinin yüzde 50'yi aştığını dile getirdi. Özel, "Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok" dedi.

İktidara erken seçim için tarih vererek çağrı yapan Özel, "2025 Kasım'da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada" ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“AK Parti oy verenleri pişman etti”

"Partimizin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerine daha yakınız. Parti 31 Mart'ta birinci parti oldu. Herkes iktidar değişsin istiyor. 12 bin 500 liraya geçinmek zorunda olan emeklinin, bir asgari ücretlinin, çiftçilerin, esnafların, atanmayan öğretmenlerin, işsizlerinin ve umutsuz gençlerinin erken seçim istemeleri kadar doğal bir şey yok. Tüm seçmenlere şunu dedik, 'bizim adaylarımız yerel seçim adayı, bizim adaylarımız belediye başkan adayları. Görev vereceksiniz hizmetleri devam ettirecekler, özlediğiniz hizmetler sizin kentinize de gelecek. Vereceğiniz oy bir genel seçim oyudur. Oyunuz sarı karttır, biz bunu istismar etmeyeceğiz', dedik. Yüzde 38 alınca hepimiz isteriz ki erken seçim çağrısı yapalım. Güvenenleri pişman etme tehlikesi vardı. Geçim olmazsa seçim olur dedik. O günden bugüne AK Parti oy verenleri pişman etti. Bize oy verenlerin de bir pişmanlığı olmadığı görülüyor.

“Erken seçim beklentisi yüzde 50'yi geçti” 

Biz son 5 ayda 9 tematik miting yaptık, 10 miting yaptık. Her mitingimiz daha kalabalık, coşkulu, katılan kitle daha tepkili durumda. Bu durumda bizim CHP olarak geçim olmazsa seçim olur dememiz boşuna değildir. Erken seçim konusunda toplumda beklenti iki anket sonuçlarında yüzde 50'lileri geçmişti. Bu şartlar bize adım adım sandığı getirecektir, CHP'nin iradesi tamdır, hazırlıkları da tam olmalıdır.

“Karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada” 

Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok. Millet artık CHP'nin iktidar olmasını beklemekte. Bunun için biz şunu söylüyoruz, gelecek sene kasım ayı 5 yıllık dönemin ortasıdır. İnat eder, 2,5 yıl daha durursa bir daha aday olamaz. 2,5 yılı geçirmeden çıkarım derse biz Meclis'te kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya hazırız. Eğer varsanız kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım. 2025 Kasım'da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli