Buldan: Aleviler ve Kürtlerin yaşadığı zulüm ve acılar ortak

07-08-2022
Rûdaw
Etiketler HDP Pervin Buldan Aleviler
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Eş Genel Başkanı ve beraberindeki bir grup HDP’li heyetle İstanbul'da bulunan Damal Dernekleri Federasyonu ve Erenler Cemevi'ni ziyaret etti. Buldan “Alevi yurttaşlarımızın geçmişten beri yaşadığı bütün zulümlerin ve acıların Kürtlerin yaşadığı zulüm ve acılarla ortak olduğunu biliyoruz” dedi.

Son dönemde Alevi toplumunun kurum ve başkanlarına yönelik saldırıların arttığı bir dönemde Eş Genel BaşkanPervin Buldan, Halklar İnançlar Komisyonu Eşsözcüsü Tülay Hatimoğulları Oruç ve İstanbul İl EşbaşkanıFerhat Encü’nün de yer aldığı kalabalık bir HDP heyeti İstanbul'da bulunan Damal Dernekleri Federasyonu ve Erenler Cemevi'ni ziyaret etti.

Buldan ve beraberindeki heyet burada Muharrem Lokması dağıtım etkinliğine katıldı.

Damal Dernekleri Federasyonu Başkanı Güner Kökat, Erenler Eğitim ve Kültür Başkanı Adıgüzel Şerman HDP heyetini karşıladı.

Burada konuşan Buldan “Alevilerin bugün yaşadıkları iktidarın ayrımcı dilinden ve politikalarından ayrı ele alınmamalıdır. Biz Alevi yurttaşlarımızın geçmişten beri yaşadığı bütün zulümlerin ve acıların Kürtlerin yaşadığı zulüm ve acılarla ortak olduğunu biliyoruz. Kerbela geçmişte yaşanmıştı ama bugün bu iktidar Alevi toplumuna Kerbela'yı bir kez daha yaşatmayı önüne bir hedef olarak koymuş” ifadelerini kullandı.

İktidarın  Alevilere  yönelik yoğun bir saldırı konsepti uyguladığını belirten HDP Eş genel Başkanı Buldan, “Cemevlerine yönelik saldırı kabul edilemez. Alevi yurttaşlarımızın ibadethanesi olan Cemevleri kutsaldır. Camiler nasıl bizim için kutsal ve dokunulmazsa, Cemevleri de Alevi yurttaşlar için kutsal ve dokunulmazdır” dedi.

“Biz bu saldırıları HDP olarak kabul etmiyoruz” diyen Buldan  “Bu saldırıların münferit saldırılar olmadığını bu iktidarın bilgisi dahilinde ve onların kışkırtıcı dilleri sayesinde yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bugün Alevi yurttaşlara yapılan saldırı ne ilk ne de sondur” şeklinde değerlendirdi.

Pervin Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alevilerin, Kürtlerin farklı inançların, kimliklerin ve yok sayılanların bu iktidara karşı ortak bir ses ve mücadeleyi hayata geçirerek ve bu iktidarı göndererek bu ülkeye barışı, huzuru ve refahı getireceğimizi biliyoruz.

 Bu tür durumlarda birlik ve beraberlik önemlidir. Bunu sağladığımız oranda bu saldırıların önüne geçebiliriz. Hepimize kolay gelsin, hep birlikte onları göndereceğiz, hep birlikte kazanacağız.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli