Avukatlar: Artık bildiri yazmaktan, yas tutmaktan bıktık!

Haber Merkezi – İstanbul'da dün avukat Servet Bakırtaş'ın öldürülmesi ortak basın açıklamasıyla, meslektaşları tarafından protesto edildi. Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk’ün okuduğu açıklamada, “Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık” denildi.

İstanbul’da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat Servet Bakırtaş olayı ile ilgili avukatlar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Barolardan yapılan ortak açıklamalarda, “Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık” mesajı verildi.

40 ‘a yakın avukatla birlikte açıklama yapan Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez “Avukat Servet Bakırtaş sadece ve yalnız avukatlık yaptığı için öldürüldü. Avukatı müvekkili ile özdeşleştiren sapkın zihniyet, silahtan aldığı güçle, ölüm kustu" diye konuştu.

Avukatlık mesleğini adaletin tescili için yaptıklarını hatırlatan Demez, şu ifadeleri kullandı:

''Bu ve benzeri gerekçelerle gerçekleşen avukat ölümleri ya da saldırılar, mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan ötede, toplumsal bakışı da anlatmaktadır. Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir. Bir mesleğin ölümü göze alarak sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da, o toplumun bir kesimi için utançtır.

Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor artık.

Her bir avukat ölümünün bir toplumsal ders olmasını bekleyip, bu zavallılara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği. Savunma olmazsa, olmaz yargılama diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize, şimdi bir özel müdafi olmazsa, bu katil zanlısını da bir avukat savunacak.”

Türkiye'deki tüm barolar eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirme kararınca Diyarbakır Barosu da adliye önünde bir araya gelerek açıklamayı kamuoyu ile paylaştı.