Ankara’da kurban pazarında sessizlik hakim

07-07-2022
Etiketler Kurban Bayramı
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Kurban Bayramı’na 2 gün kalsa da kurban pazarlarında sessizlik hakim. Saman, ot ve nakliyatta yaşanan fiyat artışları yüzünden kurbanların fiyatı da önceki senelere göre arttı.

Ziraat Odaları Birliği'nin verilerine göre büyükbaş kurbanların fiyatı yüzde 107.6, küçükbaş kurbanların ise yüzde 90.6 artmış durumda.

Pazarda kurbanlık satan Mehmet Ertaş, “Bu sene masraflar çok fazla. Bu sene buraya 50 hayvan getirdik, 30 tanesini sattık, 20 tanesi elimizde kaldı. Allah kerim. Bekliyoruz. Müşteriler az para teklif ediyor, masraflarımızı karşılamıyor” dedi.

Ahmet Dayan ise “Mardin’den buraya tırlar 17-18 bin TL’ye geliyor. Kurbanlıkların fiyatı daha da artıyor. 4-5 bin TL ise 6 bin TL’ye ulaşıyor. Yani kurbanlık başına bin lira ekstra masraf geliyor” ifadelerini kullandı.

 Öte yandan bu sene önceki seneye göre büyükbaş kurbanlıklarda kilo başına 29.46 TL artarak 61.15 TL’ye, küçükbaşlarda ise 33.66 TL artarak 63.57 TL’ye yükseldi.

“Masrafını çıkarmıyor”

Rûdaw’a konuşan Nevzat Günyüzel şunları söyledi:

“Masraflara göre fiyatlar çok normal. Kağızman’dan buraya tırlar 20 bin TL alıyor. Yani Kağızman’dan buraya hayvan başına 3 bin lira masraf var.

20 hayvan getirsen 60 bin TL ediyor. Satıyoruz ama masraflarını çıkarmıyor. Görünüşte çok fazla bir para gibi görünüyor ama değil. Çünkü paranın değeri kalmadı.”

Kurbanlıkları satması halinde evleneceğini belirten Said İtikutu ise şunları aktardı:

“Geçen sene biz bir hayvanı 2500-2900 TL’ye veriyorduk. Geçen sene iyiydi, fakat bu sene durum kötü. Her şey pahalı, bir çuval yem 400-500 TL.”

Fiyatlar bu sene arttığı için bu sene pek çok kişinin bir araya gelip kurbanlık aldığı belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli