Sare Hanım’dan Mutlu Kaya’ya destek

07-07-2015
Adil Harmancî
Etiketler Mutlu Kaya Sare Davutoğlu Ergani GATA
A+ A-

Van (Rûdaw) - Katıldığı ses yarışmasıyla tanınan ve Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan Mutlu Kaya, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun girişimleriyle Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) sevkedildi.

 

Rûdaw’a konuşan Mutlu Kaya’nın ablası Sevil Denizhan, kardeşinin bu sabah ambulans helikopterle GATA’ya götürüldüğünü söyledi.

 

Kendilerine saat 02.00 sıralarında bilgi verildiğini belirten Denizhan, “Ondan önce Başbakanımızın eşi Sare Hanım beni ve babamı aradı. Gereken desteğin sağlanacağını söyledi. Sağlık Bakanlığı devreye girdi ve kardeşim GATA’ya sevkedildi” dedi.

 

Kardeşinin tedavisi için birçok yere başvurduklarını ancak gereken desteği görmediklerini belirten Denizhan, “Hakkımızda, ‘zengindirler, maddi imkânları var’, ‘kızlarının üzerinden var olan borçlarını kapatacaklar’ gibi asılsız dedikodular yaydılar. Bu nedenle sanatçılar dahil kimseden bir destek görmedik” diye belirtti.

 

Valilik kanalıyla açtıkları hesapta da sadece 260 TL para olduğunu ifade eden Denizhan, “Kardeşimin şu an GATA’da tedavisi başlatıldı. Sigortası var, diğer masraflar nasıl olacak bilmiyoruz, çünkü tüm ailem Ankara’ya gitti, orada bir ev kiralamak zorundalar. Bir sürü masrafları olacak” şeklinde konuştu.

 

Mutlu Kaya, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi evinde prova yaparken 18 Mayıs 2015 gecesi başından silahla vurularak ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili Kaya'nın eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi Ercan tutuklanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli