Baykal ‘erken seçim’ dedi

Haber Merkezi – Türkiye’nin anamuhalefet milletvekillerinden Deniz Baykal, “Erken seçimi daha yakın görüyorum. Ben AKP yönetiminin koalisyon deneme ihtiyacını artık daha az hisseder hale geldiğini düşünüyorum” dedi. 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CNN Türk’te Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

 

Erken seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, türkiye Büyük Milletr Meclisi (TBMM) Başkanlığı’nı AK Parti’nin almasıyla MHP ile koalisyonun güç hale geldiğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Erken seçimi daha yakın görüyorum. Ben AKP yönetiminin koalisyon deneme ihtiyacını artık daha az hisseder hale geldiğini düşünüyorum. Koalisyon kurmak için daha az esner duruma geldiğini düşünüyorum. İktidar için psikolojik eşik aşıldı. Olmazsa seçime gideriz diye kimsenin fazla nazını niyazını çekmeyiz havasına girdiklerini görüyorum. Halbuki o dengeyi korumak lazımdı.”


Kendi tercihinin seçim olmadığını dile getiren CHP milletvekili, “Türkiye açısından bakıyorum. 7 Haziran’da 3 tane ihtimal var. Aynen kendisini gösterir. O zaman niye seçime gittik. 2016 yılını niye tehlikeye attık. Bu sorunun cevabı yok. Türkiye’yi seçime götüreceksin, aynı tablo çıkacak, sen hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edeceksin. Böyle bir kriz yaşanmasın istiyorum” diye konuştu.