Yeni anket: Seçmenin yüzde 61,2'sine göre mafya korunuyor

07-06-2021
Rûdaw
Etiketler Metropoll Anket Sedat Peker Mafya
A+ A-

Haber Merkezi - Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in kamuoyunda yarattığı etkiyi ölçen anketin sonucunu yayınladı.

Buna göre halkın yüzde 61,2'si mafya örgütlerinin birileri tarafından korunup kollandığını düşünüyor. Bu oran AKP seçmeni arasında ise yüzde 44,7.

"Türkiye'nin Nabzı - Mayıs 2021" başlıklı araştırmanın sonuçları Metropoll’ün sahibi Özer Sencar tarafından Twitter hesabından paylaşıldı.

Ankette, "Mafya örgütlerinin birileri tarafından korunup kollandığına inanıyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 61,2'si "Evet, düşünüyorum", yüzde 22,6'sı ise "Hayır, düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Söz konusu soruya hangi parti seçmenin ne yanıt verdiğinin de ölçüldüğü ankete göre AKP seçmeninin yüzde 44,7'si, CHP seçmeninin yüzde 83,3'si, HDP seçmeninin yüzde 81,4'ü, MHP seçmeninin yüzde 50,3'ü, İYİ Parti seçmenin yüzde 84,6'sı, Saadet Partisi seçmeninin de yüzde 87,5'i mafya örgütlerinin korunduğunu düşünüyor.

Anket, halkın büyük çoğunluğunun Sedat Peker'in iddialarına inandığını gösterirken Peker'in iddialarını tamamen veya çoğunlukla inandırıcı bulanlar yüzde 48, bir kısmını inandırıcı bulanlar yüzde 18, hiç inandırıcı bulmayanlar ise yüzde 23 olarak ölçüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli