Binali Yıldırım: Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı’nı göçmenleri geri göndermek için yaptık

Haber Merkezi - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, son günlerde Türkiye’nin başta gelen gündem maddelerinden olan göçmenlerle ilgili konuştu. Göçmenlerin geri döneceğini belirten Yıldrım, “Biliyoruz ki şartlar iyileştiğinde, orada can ve mal güvenliği tam sağlandığında burada geçici korumayla bulunan bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek, dönmeye de başladı. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarını da bunun için yaptık” dedi.

Binali Yıldırım, Dersim’de AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Muhalefetin memleketin ihtiyaçları ve beklentilerinden haberi olmadığını savunan Yıldırım, "Fanus içinde siyaset budur. Halkın arasına inin” diye konuştu.

Dersim’e son 2 yılda tersine göç başladığını anlatan Yıldırım, can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde insanların durmadığına dikkati çekti.

“Bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek"

Göçmen konusuna değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Efendim niye göçmenler, sığınmacılar burada? Bu insanlar, durup dururken rahatını bozmak için mi geldi? Kim vatanını, evini, barkını, hatıralarını terk edip başka yere gider? Ancak can güvenliği olmayanlar gider. Dolayısıyla sığınmacılar, mülteciler deyince aklı izan ile hareket etmek lazım. İnsafla hareket etmek lazım. Biliyoruz ki şartlar iyileştiğinde, orada can ve mal güvenliği tam sağlandığında burada geçici korumayla bulunan bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek, dönmeye de başladı. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarını da bunun için yaptık. Niye sınırlarımızın güneyinde 900 kilometrelik bir alanda terör odaklarını daha sınırlarımıza gelmeden temizledik?"

Binali Yıldırım, şimdi sınırdaki bu bölgelere Suriye’deki iç savaştan canını kurtarmak için gelen sığınmacılara evler, okullar yaptıklarını ve oraya yerleştirdiklerini ifade ederek, sığınmacıların güvenli bir şekilde hayatlarının devam etmesini sağladıklarını belirtti.

Karadeniz’deki gaz stoku

Karadeniz'de 540 milyar metreküp doğal gaz olduğunu söyleyen ve Karadeniz'in, dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip olduğu beliren Yıldırım, şunları aktardı:

"Bu daha başlangıç, arkası da gelecek. Karadeniz dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip. Büyük bir servetin üzerindeyiz ve Karadeniz'in sahili boyunca büyük enerji yataklarına sahibiz. İşte bunlar Türkiye'nin gelecekteki mukayese üstünlüğüdür. Bunu bilenler, Türkiye'nin bu gücünü görenler, 'ne yapalım edelim de ülkeyi istikrarsız hale getirelim' bunun planlarını tek tek uygulamaya çalışıyorlar. Biz de 20 yıldır bu mücadeleyi beraber veriyoruz."