Thodex'in firari sahibi Özer, Arnavutluk'ta bir otelde görüntülendi

07-05-2021
Rûdaw
Etiketler Türkiye Thodex Kripto para
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan kripto para borsası Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta bir otele giriş yaptığı sırada görüntülendi.

Özer'in yakalanmasına yönelik çalışmalar, Arnavutluk'a kaçtığının belirlenmesi üzerine ağırlıklı olarak bu ülkede yürütülüyor. Özer, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bir otele giriş yaparken güvenlik kamerasınca görüntülendi. Özer, resepsiyondaki görevliye pasaportunu uzatırken görülüyor.

Thodex şirketinin internet sitesine erişim sağlanamaması nedeniyle çok sayıda kişi mağdur olduklarını belirterek şikâyetçi olmuştu. Bunun üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 22 Nisan'da soruşturma başlatılmıştı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün gece katıldığı canlı yayında Özer'e ilişkin, "Peşindeyiz. Biz Arnavutluk'ta olduğuna inanıyoruz. Arnavutluk polisi de Arnavutluk'ta olduğuna inanıyor. Hatta inşallah mevzilendirmeleri mevkilendirmeleri de vardır. Nerde olduğuna ve nasıl olduğuna dair. Arkadaşlarımız oradalar. Diğer ülkelerdeler. Diğer ülkelerde olmadığına dair bilgimiz de var. Diğer taraflara geçmediğine dair. Çevre ülkelerde de varız. Elimizden geleni yapıyoruz. Memleketimize getirmek ve hukuka teslim etmek için de çaba sarf edeceğiz” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli