Soylu’dan Alparslan Kuytul açıklaması: 4,5 yıldır bu adam ilgi alanımızda

07-05-2021
Rûdaw
Etiketler Süleyman Soylu Antep
A+ A-

Haber Merkezi – Süleyman Soylu, Antep'te camide Furkan Vakfı gönüllülerine biber gazı sıkılmasıyla ilgili vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'u sorumlu tuttu, ancak “Orada olmaması gereken bir personelin gaz sıkması kabul edilebilir değildir. Çok açık söyleyeyim. Ben bunu hayatta kabul edemem. Böyle bir şey olamaz" ifadeleriyle de polisin gaz sıkmasını eleştirdi.

Türkiye İçişleri Bakanı Bakan Soylu, dün gece 24 TV'de, "24 Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Soylu, itikâf ibadeti sırasında Antep'te camide yaşanan olaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı gönüllülerinin ramazanın başından itibaren devletin namaza izin vermediği şeklinde propaganda yaptığını belirten Soylu, “4,5 yıldır bu adam ilgi alanımızda” dedi.

Soylu, şöyle konuştu:

"Bir pandemiyle karşı karşıyayız. Camilere de gidiliyor. İnsanlar Müslümanlığı bu Anadolu coğrafyasında doya doya yaşıyorlar. Kimsenin engellediği de yok. Biz büyük bir memleketin, zengin bir memleketin büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. 'Ben bu teravih şeyini saymıyorum, kılacağım.' Birçok camiye gitti bunun propagandasını yaptı, teravih de kıldı. Müdahale etsen bir dert, etmesen bir dert. Biz bu adamı bugün mü tanıyoruz? Hayır. Ben 4,5 yıldır içişleri bakanıyım. 4,5 yıldır bu adam ilgi alanımızda. Adana'da parklarda oturuyor. Bir şey vermiyor. Dini bir şey... Türkiye karşıtı ve Türkiye düşmanı ne kadar mesele var, onların savunucusu.”

“Oradaki emniyet müdürümüz çok kıymetli bir arkadaşımızdır”

Biz bununla sabah akşam uğraşıyoruz. Sürekli olarak, farklı kılıklarda farklı adımlar atmaya çalışıyor. Burada ne yaptı? Talimat verdi. 'Bu camilere gireceksiniz, 20, 25, 30 kişi.' Diyanet diyor ki '1-2 kişi gir itikâfı yapacaksan yap. Benim söylediğim camilere gir, ben bunları kontrol edeyim.' Saymıyor zaten. Caminin içerisinde bizimkiler müdahale ettiği zaman gerginlik öyle... Hükumete, devlet başkanına, bize, diyanete ağza alınmayacak, caminin o haline yakışmayacak bir sürü sözler söyleyince geriliyor. Üzüldüm. Benim ve herkesin bu konularda hassasiyeti yüksektir. Orada olmaması gereken bir personelin gaz sıkması kabul edilebilir değildir. Çok açık söyleyeyim. Ben bunu hayatta kabul edemem. Böyle bir şey olamaz. Biz o gece de yaptık. Oradaki emniyet müdürümüz çok kıymetli bir arkadaşımızdır. Zannediyorum olay ani gelişti. Çok önemli fedakarlıkları, faydalılıkları çok uzun yıllardır... Oluyor işte insanın gözünden bu iş kaçabiliyor. Ama kaçmaması gerekiyor. Hakikaten kabul edebileceğimiz bir iş değil. Orada soruşturma başladı, gerekli şeyler açıldı. Olayın başı bambaşka bir tablo. Camide oturulup masa atılıp, sandalyeyle itikaf mı yapılır? Böyle bir itikaf mı yapılır, hangi birimiz camide masa sandalye attık da oturduk? Orası cami, orası masa. Oturmuş orada, orayı ofis yapmış kendisine. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir bir şey değil. Doğru bir şey de değil."

Camide biber gazlı müdahalenin tepki toplaması üzerine Antep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, istifa kararı alarak emekliliğini istemişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli