Cumhurbaşkanlığından yeni çözüm süreci açıklaması

07-05-2019
Rûdaw
Etiketler Türkiye Abdullah Öcalan Çözüm Süreci Farettin Altun
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ile gerçekleştirdiği görüşmenin yapılan "çözüm süreci" yorumlarına ilişkin, “Yeni bir çözüm süreci yok” şeklinde tepki verdi.

 

TBMM kulisinde bir grup gazeteci ile sohbet eden Fahrettin Altun, Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına ilişkin sorulan bir soruya, "Yeni bir çözüm süreci yok. Öcalan açıklamasına bakıp da bu yorumu yapan yanılır" dedi.

 

Açıklamaya ilişkin değerlendirmesini sürdüren Altun, "Öcalan metni önceki çözüm sürecinde olduğu gibi önce avukatları sonra devlet görevlilerinin metin üzerindeki çalışması şeklinde yürümedi. Avukatları ile ne konuştular ise o verildi" diye konuştu.

 

“Seçimlerle ilgisi yok”

 

Öcalan'ın avukatlarıyla 8 yıl sonra görüşmesinin “seçimlerle ilgisi olmadığını”, yasal prosedürün işlediğini vurgulayan Altun, "Bunlar Cumhur İttifakı'nı baltalamaya yönelik girişimlerden bir tanesi" ifadesini kullandı.

 

"DSG bizim için terör örgütü"

 

Fahrettin Altun, Öcalan’ın açıklamalarında çağrı yaptığı Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) karşı tavırlarının belli olduğunu belirterek, "SDG bizim için dün neyse bugün de odur, terör örgütüdür. Bölgeden çıkmalı, Suriye'nin demokrasisinin gelişimine engel teşkil etmemeli" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli