ANKARA - Yeni başbakan 11 gün sonra...

07-05-2016
Rûdaw
Etiketler Kabine AK Parti Davuoğlu MKYK Kongre
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti’nin 22 Mayıs’taki olağanüstü kongresi için start verilirken, yeni genel başkan adayının ismi ise 18 Mayıs'tan sonra açıklanacak.

 

AK Parti’nin 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 2. Olağanüstü Kongresi’nde genel başkanlığa aday gösterilecek isim için delege mutabakatı aranacak.

 

Aday gösterilecek ismin, üzerinde spekülasyon yapılmaması ve yıpratılmaması için kongreye kısa bir süre kala (son 3-4 gün) açıklanacağı belirtiliyor.

 

Partinin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında ilk olağanüstü kongrede Ahmet Davutoğlu, 1380 delegenin oyuyla aday gösterilmiş ve kongreye Davutoğlu, “tek aday” olarak gitmişti.

 

Star'da yer alan habere göre, 2. Olağanüstü Kongrede de yine aynı yöntem izlenecek. Davutoğlu’ndan sonrakigenel başkan adayının da delegelerin mutabakatıyla aday gösterileceği belirtildi.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 22 Mayıs’ta olağanüstü kongreye gitme ve aday olmama kararı almasının ardından, partide 3 ayaklı bir revizyon gerçekleştirileceği belirtiliyor.

 

Habertürk’ün haberine göre, sadece genel başkan düzeyinde değil, partinin yetkili kurullarında, hükümette ve AK Parti’nin Meclis Grubu’nda da değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

 

Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu, Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem Etik Kurulu’nda değişiklikler olacağı; Başbakan Davutoğlu’na yakın isimlerin geri planda kalacağı ifade ediliyor.

 

AK Parti’de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin genel başkandan alınarak yeniden MKYK’ya devredilmesi kararına imza vermeyen Selçuk Öztürk ve Mehmet Babaoğlu’nun yeni dönemde görevlerini sürdürmesi beklenmiyor.

 

Yine, Başbakan Davutoğlu’ya yakınlığı ile bilinen isimlerin kabine dışı kalması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli