HDP’li Aslan: Bu aylarda savaşmak haram

07-04-2016
Rûdaw
Etiketler HDP Mehmet Ali Aslan Savaş Haram
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Üç Aylar’ın başlangıcı vesilesiyle çatışmaların durdurulması gerektiğini, Kur’an’da da bu aylarda savaşmanın haram kılındığını söyledi.

 

İslam’da Hicri takviminin Receb, Şaban ve Ramazan ayları kutsal sayılıyor.  Receb ayının ilk günü (bugün) Regaib Kandili olarak kutlanıyor.

 

HDP, bu vesileyle hükümete çağrı yaparak çatışmaların durmasını istedi.

 

Rûdaw’a konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, “Bugün kutsal Üç Aylar başlıyor ve Kur’an da bu aylarda savaşmak yasaklanmıştır. Ne çağdaş kurallara göre hareket ediyorlar ne de demokrasiye göre ama hep İslam’dan söz ediyorlar. İslam’ı kullanarak halkı ikna etmeye çalışıyorlar” dedi.

 

Aslan, “İşte onlara Kur’an hükmüne göre çağrıda bulunuyoruz. Allah, bu aylarda savaşmanın haram olduğunu bildirmiştir. Buyursunlar savaşı durdursunlar” şeklinde konuştu.

 

İHYADER Başkanı Mele Ahmed de “eşhar el hırum” (haram  aylar) olarak adlandırılan aylardan birinin Receb ayı olduğunu belirterek, “Bu aylarda savaşmak ve öldürmek haramdır” diye konuştu.

 

Mele Ahmed, “Bu savaş durdurulsun. İnsan insanı öldürmesin. Buradan Türk Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz. Allah, Peygamber için, Kur’an hatrı için, ki Kur’an bu aylarda nüzul olmuştur, artık yeter. İnsanlar öldürülmesin” ifadelerinde bulundu.

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise PKK’ye çağrıda bulunarak kayıtsız şartsız silah bırakmasını istemişti.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davuoğlu ise operasyonların süreceğini söylemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli