Kadın muhtar adaylar rekabeti kızıştırıyor

Ankara (Rûdaw)- Türkiye ve Kürt kentlerinde yerel seçimler yaklaştıkça muhtar adayları arasında ki rekabet de gittikçe artıyor.

 

Türkiye ve Kürt kentlerinde 674’ü kadın olmak üzere toplam 50 bin 292 muhtar bulunuyor. Önceki seçimlere oranla kadın adaylarının sayısında yaşanan artış dikkat çekiyor.

 

Türkiye’nin başkenti Ankara genelindeki 77 kadın muhtardan 32'si Çankaya ilçesinde görev yapıyor.

 

2019 seçimlerin de en fazla kadın muhtar adayı yine bu ilçeden gösterildi. Kadın adaylar muhtarlık görevinin önemine değinerek halk ile siyaset arasında ciddi bir görev aldığını söylüyorlar.

 

Rûdaw’a konuşan Malazgirt Mahallesi Muhtarı ve Muhtar adayı Keziban Akçay, “Aslında muhtarlık siyaset üstü bir şey, muhtarlık seçimin de siyasi parti ya da siyasi hiç bir etken olmadan kendimiz aday oluyoruz. Hiçbir siyasi partinin maddi manevi desteğini almıyoruz. Aslında siyasetçilere en yakın kişi biziz çünkü halkla siyaset arasındaki en iyi köprü biziz. O yüzden muhtarlık çok önemli” dedi.

 

 

 

Kadınların meclis ve belediyelerde yeterince temsil edilmediğini belirten Malazgirt Mahallesi muhtar adayı Hale Üstündağ ise, muhtarlık makamının kadınların toplumsal projeler de etkili rol alma olanağı sağladığını vurguladı.

 

“Atatürk bize seçme ve seçilme hakkı vermiş” diyen Hale Üstündağ, sözlerine şunları ekledi:

 

“Seçme ve seçilme hakkı çok güzel bir şey biz bunları en güzel şekilde kullanmalıyız, özgür olmalıyız her işi kendimiz yapmalıyız. Sevgi barış ve özgürlük çerçevesnde bunlara devam etmeliyiz. Erkeklerin baskısından da vazgeçmeliyiz.”