Rûdaw ekibi depremin merkezi Maraş’ta: Durum çok hassas

Maraş (Rûdaw) - Depremin merkezi Maraş’ta büyük yıkım yaşandı. Kurtarma ekipleri kentte çalışmalarını sürdürürken soğuğa rağmen Maraşlıların çoğu geceyi dışarıda geçirdi.

AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat günü saat 04:17'de Maraş’ın Pazarcıl ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 13.24'te ise merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Tam 10 ili vuran depremlerde binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Maraş il merkezinde çok sayıda bina yıkıldı.

Rûdaw ekibi, yaklaşık 7 saatlik bir yolculuğun ardından Adana’dan Maraş’a ulaştı.

Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki, deprem ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle kente ulaşımın zorlukla sağlandığını aktardı.

Depremin yaşandığı Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde ise daha büyük çapta bir yıkım söz konusu. Özelikle ikinci sarsıntının ardından bu ilçelerde hasarlı binaların yıkıldığı bilgisi geliyor.

Maraş’ta resmi olarak 300 kadar binanın yıkıldığı belirtiliyor ancak görüntüler bu sayının çok daha fazla olduğunu gösteriyor.

Çok sayıda insanın enkaz altında kaldığını aktaran Şevket Herki, yetkililerin arama kurtarma çalışmaları devam ettiklerini bildirdi.

Öte yandan soğuk havaya rağmen Maraşlıların çoğu geceyi dışarıda ateş yakarak geçirdi. Vatandaşlar AFAD ve UMKE ekiplerine arama kurtarma çalışmalarında yardımcı oluyor.

Ancak sokaklarda kalan vatandaşlar acil battaniye, sıcak çorba, su, çocuk bezi gibi ihtiyaçların karşılanmasını bekliyor.