Nurettin Nebati’den Rûdaw’a: Sıkıntı sosyal medyada yayılan yanlış haberler

Urfa (Rûdaw) – Urfa’da incelemelerde bulunan Nureddin Nebati, “Burada sıkıntı sosyal medyada yayılan yanlış haberler. Bunun ciddiye alınmaması, sadece AFAD’dan yapılan açıklamalar her türlü bilgilendirmeyi dikkate almaları hususunda özellikle vatandaşlarımızdan yardım diliyoruz” dedi.

Merkez üssü Maraş olan 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Urfa’da da çok sayıda bina çöktü.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Veysel Karani Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde yıkılan binada yürütülen arama kurtarma çalışmalarını inceledi.

Daha sonra İpekyol Caddesi'nde yıkılan 6 katlı bir binada devam eden arama kurtarma faaliyetlerini yerinde inceleyen Nebati, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada Rûdaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’ın sorularına yanıt veren Nebati, arama kurtarma çalışmalarının hassas bir şekilde sürdüğünü, vatandaşlardan sosyal medyada yayılan yanlış haberler yerine AFAD'ın açıklamalarını dikkate almalarını istedi.

Nebati, “Sabahtan beri buradayız. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, tüm ekiplerimizle beraber koordineli çalışıyoruz. Burada sıkıntı sosyal medyada yayılan yanlış haberler. Bunun ciddiye alınmaması, sadece AFAD’dan yapılan açıklamalar her türlü bilgilendirmeyi dikkate almaları hususunda özellikle vatandaşlarımızdan yardım diliyoruz” dedi.

Urfa'da her şeyin kontrol altında olduğunu aktaran Nebati, “Şu anda binalarda maalesef kaybettiğimiz şehitlerimiz var, onları çıkarttık. Yararılar çıktı, hastanede tedavileri sürüyor. Bir çoğu depremde binalarda değil depremden kaçarken yaralanarak evlerine dönenler. Şu anda yoğunluk yok, hastanelerimiz hazır. Belediyemiz çorba ekmek konusunda gerekli adımları atıyor. Teyakkuz halindeyiz” ifadesini kullandı.

Birçok ilden AFAD ekiplerinin ve uluslararası yardımın kente geldiğini aktaran Nebati, emniyet, jandarma, UMKE ve diğer ekiplerin 24 saat esasına göre çalışmalarını yürüttüğünü kaydetti.

Bakan Nebati, Dekak’ın kentteki ölü ve yaralı sayısına ilişkin sorusu üzerine, "48 kaybımız var, 103 yaralının 24'ü yoğun bakımda diğerleri de serviste yatanlar" diye konuştu.

Urfa Valisi Salih Ayhan ise kentte 4 binada arama kurtarma çalışması yapıldığını aktararak, sosyal medyadaki paylaşımlara vatandaşların inanmamalarını istedi.

Bugün herkesin kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Ayhan, kötü niyetli kişilerin yaptıkları yanlış bilgi paylaşımlarına itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.