Ankara’dan Atina’ya Doğu Akdeniz tepkisi

06-12-2020
Etiketler Türkiye Yunanistan Doğu Akdeniz
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Yunanistan basınının “Türkiye Ege ve Doğu Akdeniz’de askeri faaliyetlerini artırıyor” haberlerine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, yaklaşan AB Zirvesi öncesi Yunan medyasında Türkiye’nin Ege ve Akdeniz’deki askeri faaliyetlerini artırdığına ilişkin çıkan haberlere tepki gösterdi.

Aksoy, Yunanistan’ın Türkiye ile arasındaki meseleleri başkalarından medet umarak değil, masaya oturup işbirliği yaparak ve diyalog ile çözebileceğini söyledi. 

Aksoy, çıkan haberlerin asılsız olduğunu ifade ederek, asıl Yunanistan’ın 20 Ekim 2020 tarihinden itibaren yayınladığı ‘11 NAVTEX” ve “12 NOTAM’ ile “Doğu Akdeniz’de 24 askeri faaliyete imza atacağını duyurarak gerginliği artırıcı askeri faaliyetlerde bulunduğunu” belirtti. 

“Yunanistan’ın diyalog kanallarını kapalı tuttuğunu ve NATO Genel Sekreteri’nin ayrıştırma inisiyatifinin ilerletilmesini önlediğini” ifade eden Aksoy, “Yunanistan 9 Ekim 2020 tarihinden bu yana NATO Askeri Makamlarınca tertiplenmesi planlanan toplantılara da katılmamaktadır” dedi. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli