Pompalı tüfekle hastane basan kadın tutuklandı

2 saat önce
Etiketler Pompalı tüfek Kadın Maraş Hastane Tehdit
A+ A-

Haber Merkezi - Maraş'ın Onikişubat ilçesinde bir hastaneye pompalı tüfekle girerek sağlık çalışanlarını tehdit eden kadın tutuklandı.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası Acil Servisine dün akşam saatlerinde elindeki pompalı tüfekle sağlık çalışanlarını tehdit eden ve güvenlik görevlisinin müdahalesiyle etkisiz hale getirilen Birgül G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından zanlı adliyeye götürüldü. Şüpheli Birgül G. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Başsavcılık açıklama yaptı

Başsavcılıktan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, soruşturma işlemi başlatıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, "5 Ekim 2024 tarihinde Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yerleşkesi içerisinde B.G. isimli Türk vatandaşı bir kadının pompalı tüfekle sağlık çalışanlarına yönelik silahla tehdit eylemini gerçekleştirdiğinin tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma işlemi başlatılmıştır. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı talimatı ile gözaltına alınan şüpheli B.G. alınan ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle sevk edildiği Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna sevki sağlanmıştır” denildi.

DHA’nn haberine göre dün akşam yaşanan olayda, pompalı tüfekle acil servisi basan Birgül G. (45), çevrede paniğe yol açtı. Çantasında bomba olduğunu iddia eden kadın, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilip polise teslim edildi. Olayın ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından “tehdit” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklandı.

“’Benim kalbimi durdurun’ diye bağırdı”

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binasında gerçekleşen olayda, acil servise giren Birgül G., hastane personeline dönerek “Benim kalbimi durdurun” diye bağırdı. Bu sözlerle birlikte hastane personeli ve hastalar büyük bir korku yaşarken, cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde kadının yanında getirdiği pompalı tüfek dikkat çekti. Birgül G., çantasında bomba olduğunu da iddia etti, bu da paniği artırdı.

Tehdit dolu sözlerin ardından hastanenin güvenlik görevlileri kadına müdahale ederek, olayın daha da büyümesini engelledi.

“Oğlum uyuşturucu bağımlısı”

Polis merkezinde verdiği ifadede Birgül G., amacının kimseye zarar vermek olmadığını belirtti. Oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve yıllardır kendisine eziyet ettiğini dile getiren kadın, bu baskıya daha fazla dayanamayarak intihar etmeyi düşündüğünü söyledi. Ancak intihar edemediğini ifade eden Birgül G., “Tüfeği gören biri belki beni öldürür diye hastaneye gittim. Kimseyi vurmaya gitmedim, sadece bu eziyetten kurtulmak istedim” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli