İki genç kızı katleden katil zanlısının komşuları konuştu

Haber Merkezi - İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i canice katleden Semih Çelik'in ikamet ettiği mahallenin sakinleri dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çelik'in sessiz bir hayat sürdüğünü, kimseyle iletişim kurmadığını, selam dahi vermediğini belirten mahalle sakinleri olay günü evden çıkarken sokağın karşısındaki fırına uğrayarak "Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?" diye sorduğunu aktardı.

İstanbul Fatih'te önceki gün büyük yankı uyandıran korkunç bir olay yaşandı.

Fatih'te cuma günü saat 16.00 sıralarında, Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde kasaplık yapan Semih Çelik (19), İkbal Uzuner (19) ve Ayşenur Halil'i (19) yarım saat arayla katletti. Edirnekapı surlarının üzerine çıkan Semih Çelik, öldürdüğü İkbal Uzuner'in başını kesip aşağı attı. Bedenini parçalara ayırdı.

Ardından boğazına ip geçiren katil zanlısı surlardan atlayarak yaşamına son verdi.

İkbal Uzuner olayı

İddialara göre, kasap olan Semih Çelik, dün saat 15.30 sıralarında Ayşenur Halil’i evine çağırarak başını kesmek suretiyle katletti. Daha sonra polise cinayet ihbarında bulunduktan Fatih’e gitti. Ayşenur’un, Çelik’in hem okul arkadaşı hem de yeni kız arkadaşı olduğu iddia edildi.

Aynı zamanda okul arkadaşı olan genç kızı öldüren Çelik, ardından Fatih’e gitti. Burada yine okul arkadaşı olduğu iddia edilen 19 yaşındaki İkbal Uzuner’i yanına çağıran Çelik, genç kızı bıçak zoruyla Derviş Ali Mahallesi, Fevzipaşa Caddesi üzerindeki tarihi surlara çıkardı. Bir süre İkbal ile tartışan Çelik, genç kızı bıçaklayarak öldürdükten sonra başını kesip surlardan aşağı attı. Bedenini parçalara ayırdı. Cani, ardından da surlardan atlayarak intihar etti.

Bir yıl önce cinayeti işleyeceğini anlatan bir video yayımlamış

Semih Çelik'in katlettiği İkbal Uzuner'e geçen yıl bir video çektiği ortaya çıktı.

Ekol TV’nin yayınladığı videoda Semih Çelik videoda şunları söylüyor: 

"İkbal seninle özel olarak vedalaşmak istedim. Sonunda ölüyorum. Benim yüzümden yaşamış oldukların için özür dilerim. Bunlar için senden çok özür diliyorum. Ama benim için güzeldi her şey. Bundan sonra korkmana, endişe etmene gerek kalmayacak. Tamamen kapanıyor bu konu. Umarım normal bir yaşam yaşayıp güzel ölürsün. Ama sana söylemem gereken bir şey var. Dün beni gördüğün gün, seni öldürmeye gelmiştim. Bu hayattan çıkarken can almak istiyorum. Bu insanın sen olmasını istiyorum. Bu insanın sen olması daha değerliydi. Kalbini çıkartmak, gözlerini… Biliyorsun zaten onları. Bekledim apartmanın altında, seni bekledim. Takip ettim saatlerce. Normal bir gün olsaydı ölmüş olacaktın. Tanrı o kadar yardım etti ki. İyi ki olmadı böyle bir şey ve vazgeçtim. Seni öldürürsem diğer tarafta peşimi bırakmayacaksın. Diğer tarafta canlı bir insan olarak peşimi bırakmayacaksın. O yüzden tek başıma gideceğim. Kimseyi öldürmeden."

 Nasıl taburcu edildi?

Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Eyüp Ruh Sağlığı Merkezi ve Cerrahpaşa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi gören katil Semih Çelik’in ağır psikolojik sorunları olduğu iddia ediliyor. 5 kez tedavi gören Çelik’in nasıl taburcu edildiğine ilişkin Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Mahalle sakinleri konuştu

Semih Çelik'in mahalle sakinleri dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Önceden Fatih'te oturan, 2018 yılında Eyüpsultan'da çıkmaz sokaktaki 5 katlı bir evin 2. katına taşınan Çelik'in Fatih'teki bağlarını hiç koparmadığı ve vaktini eski yaşadığı yerde geçirdiği öğrenildi.

"Arada sırada yüzünü görürdük"

6 yıldır oturduğu semtin ne berberi ne emlakçısı ne de sokağın tek fırıncısıyla sohbet ettiği öğrenilen cani için mahalle esnafı "Arada sırada yüzünü görürdük, selam dahi vermezdi. Sadece buradaki evine yatmaya gelirdi" dedi.

Mahallelinin anlattığına göre, olay günü evden çıkan Semih Çelik, sokağın karşısındaki fırına uğruyor ve orada kıyafetlerini göstererek, "Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?" diyor. Daha sonra ayrılıyor.

"Kız arkadaşım gelecek kahvaltı yapacağız" demiş

Hürriyet'te yer alan habere göre Semih Çelik'in sokağında emlakçılık yapan bir şahıs ise "Bizim mahallemiz köy gibidir, herkes birbirini tanır. Ancak biz, kendisini ve babasını tanımıyoruz. Çok az görürdük. Hele annesini hiç bilmiyoruz, sanırım Ankara'da kalıyormuş. Olay günü sabah babasıyla konuşuyor, babasına 'Kız arkadaşım gelecek, kahvaltı yapacağız' diyor. Babası da evden çıkıyor. Sonra öğreniyoruz ki çocuk iki kişiyi öldürmüş. Kasap olduğunu duyduk ama nerede bir şey bilmiyoruz" dedi.

Cenaze namazı kılınmadı

Öldürülen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner ise kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Başı kesilip vücudu parçalara ayrılarak öldürülen Uzuner için Fatih Camisi'nde dün öğle vakti cenaze namazı kılındı.

Törene, Uzuner'in yakınları, arkadaşları, İstanbul Valisi Davut Gül ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldı.

Boğazı kesilerek öldürülen Ayşenur Halil için de Gaziosmanpaşa Pazariçi Saadet Camisi'nde cenaze töreni yapıldı.

Törene, Halil'in ailesi, arkadaşları, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen de katıldı.

Cenazesi kılınan namazından ardından Karlıtepe Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

19 yaşlarındaki iki kadını vahşice katleden Semih Çelik'in cenaze namazı güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.