Abdullah Atik, CHP Diyarbakır İl Başkanı seçildi

06-10-2023
Etiketler CHP Diyarbakır Abdullah Atik
A+ A-

Haber Merkezi – CHP Diyarbakır Kongresi’nde yapılan seçimde 158 delegeden 152'sinin oyunu alan Abdullah Atik yeniden il başkanı seçildi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen CHP Diyarbakır 38. Olağan İl Kongresi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu.

Kongrede bir konuşma yapan CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, barışa, demokrasiye, kardeşliğe, özgürlüğe dair ne talep varsa hiçbirinin suç olmadığını savunarak, "Kürt sorununu görüyor, biliyor ve gerçekten siyasi istismar konusu yapmaksızın çözmek, bu yolda yürümek üzere söz veriyoruz" diye konuştu.

Kongreye katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da birer konuşma yaptı.

Kongrede, oy kullanan 158 delegeden 152'sinin oyunu alan Abdullah Atik yeniden başkan seçildi.

"16 bin olan oyumuzu 80 binlere çıkarmayı başardık"

Atik, ayrıca kongrenin açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Tam bir yıl oldu, il başkanlığı görevindeyim. Göreve geldiğim ilk gün, ilk işim il binamızı halkımızın ayağına götürmek oldu. Türkiye’nin en köklü partisiyiz. Ve iktidara en yakın olan parti bizdik. Bu bir yıllık süreçte bir dakika durmadık. Ev ev, köy köy, ilçe ilçe; çalmadık kapı bırakmadık. Gittiğimiz yerlerde Sayın Genel Başkanımızı, partimizi ve yapacaklarımızı anlattık. Ve en önemlisi yanlarında olduğumuzu anlattık. ‘Korkmayın, yanınızda biz varız, CHP’liler var’ dedik. Ciddi anlamda karşılık bulduk.

Emeğimizin karşılığını kat kat almayı başardık. 16 bin olan oyumuzu 80 binlere çıkarmayı başardık. Cumhurbaşkanlığı’nda yüzde 73 oy aldık. 40 yıldan sonra milletvekili çıkarmayı başardık. Bu bir tarihi rekordur. En önemlisi ilimizin her bölgesine temelimizi attık. Daha önce köylerde tek bir oyumuz yokken örgütümle her köyde 5, 10, 20, 50 oy almayı başardık.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli