OPERASYONLAR SÜRÜYOR - 11 ilde 75 kişi gözaltına alındı

06-10-2023
Etiketler Gözaltı Ankara Bombalı saldırı TSK Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi – Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından Türkiye’nin başlattığı gözaltı operasyonları devam ediyor. Bu sabah da çeşitli illerde 75 kişi gözaltına alındı

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde düzenlenen operasyonlarda 75 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İzmir, Eskişehir, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis, Kilis, Şırnak ve Kocaeli'nde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini belirtti.

Yerlikaya, “Kahramanlar operasyonu” adı verilen operasyon kapsamında gerçekleştirilen baskınlarda 75 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

İzmir il eş başkanları gözaltına alındı

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında HDP İzmir eş başkanları ve ilçe yöneticilerinin de olduğu öğrenildi.

Ayşe Berktay da gözaltında

Ayrıca gözaltına alınanlardan birinin de yazar ve çevirmen Ayşe Berktay olduğu, Berktay'ın daha önce ABD'li bir kuruluştan Uluslararası Dayanışma Ödülü aldığı öğrenildi.

1 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından HDP ve Yeşil Sol Partililere yönelik düzenlenen gözaltı operasyonlarında şimdiye kadar 100’ü aşkın kişi gözaltına alındı.

Ankara saldırısının ardından Kürdistan Bölgesi toprakları ve Rojava’da ise TSK tarafından hava saldırıları düzenleniyor. Rojava’da sivil alt yapı ve enerji tesisleri hedef alınıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli