İSTANBUL - Hastanede yaşlı kadına eziyet eden şahıslar gözaltına alındı

06-10-2022
Etiketler İstanbul Hastane Kadın
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul'daki özel bir hastanede yaşlı bir hastaya eziyet edildiğine dair görüntülerin ortaya çıkmasının ardından olaya karıştığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Ataşehir'deki özel bir hastanede görevli personel, tedavi kadın hastayla alay ederek bu anları kayda aldı. Sosyal medyada yayınlanan ve tepki çeken görüntülerde bir personelin hastanın yüzüne para atarak hakaret ederken, diğerinin ise küfrettiği görülüyor.

Hastanenin faaliyetleri durduruldu

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtti.

Koca, "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin FAALİYETİ DURDURULMUŞTUR. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez" ifadelerini kullandı.

Hastane yönetimi ise, haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahısların görevden el çektirildiğini duyurdu.

Olayla ilgili Türkiye medyası, 8 kişinin gözaltına alındığını yazdı. Olayın 10 ay önce yaşandığı, görüntülerdeki hastanın ise ağustos ayında hayatını kaybettiği belirlendi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli